Social advertising voor hoogbejaarden? Probeer Twitter

Geschatte leestijd: < 1 minuten

Wie met social advertising de oudsten in onze samenleving wil bereiken, doet er goed aan om Twitter als kanaal te gebruiken. Volgens toonaangevend persbureau Reuters zou namelijk 3 procent van de 100-jarigen op Twitter actief zijn. Het onderzoek vertelt echter niet of ze ook vatbaar zijn voor social advertising…


Social advertising, het adverteren via social media, wordt steeds interessanter naarmate social media populairder worden. Marketing via social media wordt echter meestal gericht op jongeren (Hyves, Facebook e.d.) of professionals in de leeftijdscategorie van 35-49 jaar (LinkedIn, Twitter etc.). Ook 50-plussers worden op social media gevonden, maar in veel mindere mate. Dat er zelfs mensen met 2 keer de laatstgenoemde leeftijd op Twitter actief waren, had echter niemand voorspeld. De hoogbejaarden loggen minimaal 1x per week in om de laatste Tweets te volgen. Dat Twitter ongezond is, zal er op die leeftijd niet meer toe doen.

Niet alleen voor social advertising handige cijfers
Naast social advertising zijn er vele andere vormen van online advertising mogelijk om de oudere medemens te bereiken. Van de 100-plussers e-mailt 10 procent, gebruikt 12 procent applicaties om foto’s te delen en zit 4 procent achter de pc muziek te downloaden. Ook heeft een kwart van de ondervraagden een mobiele telefoon. Wat zou de 100-plusser meenemen als hij/zij zou stranden op een onbewoond eiland? Een iPod, zo antwoordde 2 procent. Apple weet dus nu waar de volgende (social) advertising-campagne op gericht kan worden.

Met al deze technologie zouden de ouderen beter op de hoogte blijven van de snel om hun heen veranderende wereld. Ze worden vooral door hun kleinkinderen gestimuleerd om deze technologie te gebruiken.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Marek
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Marek

Neem contact op met Marek
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Traffic Builders verstuurt 1x per maand een nieuwsbrief. Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.