Marek 02 juli 2009 / Social Media Marketing
Leestijd: < 1 minuten

Wie met social advertising de oudsten in onze samenleving wil bereiken, doet er goed aan om Twitter als kanaal te gebruiken. Volgens toonaangevend persbureau Reuters zou namelijk 3 procent van de 100-jarigen op Twitter actief zijn. Het onderzoek vertelt echter niet of ze ook vatbaar zijn voor social advertising…


Social advertising, het adverteren via social media, wordt steeds interessanter naarmate social media populairder worden. Marketing via social media wordt echter meestal gericht op jongeren (Hyves, Facebook e.d.) of professionals in de leeftijdscategorie van 35-49 jaar (LinkedIn, Twitter etc.). Ook 50-plussers worden op social media gevonden, maar in veel mindere mate. Dat er zelfs mensen met 2 keer de laatstgenoemde leeftijd op Twitter actief waren, had echter niemand voorspeld. De hoogbejaarden loggen minimaal 1x per week in om de laatste Tweets te volgen. Dat Twitter ongezond is, zal er op die leeftijd niet meer toe doen.

Niet alleen voor social advertising handige cijfers
Naast social advertising zijn er vele andere vormen van online advertising mogelijk om de oudere medemens te bereiken. Van de 100-plussers e-mailt 10 procent, gebruikt 12 procent applicaties om foto’s te delen en zit 4 procent achter de pc muziek te downloaden. Ook heeft een kwart van de ondervraagden een mobiele telefoon. Wat zou de 100-plusser meenemen als hij/zij zou stranden op een onbewoond eiland? Een iPod, zo antwoordde 2 procent. Apple weet dus nu waar de volgende (social) advertising-campagne op gericht kan worden.

Met al deze technologie zouden de ouderen beter op de hoogte blijven van de snel om hun heen veranderende wereld. Ze worden vooral door hun kleinkinderen gestimuleerd om deze technologie te gebruiken.

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Social advertising voor hoogbejaarden? Probeer Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Social Media

REAN® en het REAN® logo zijn door Traffic Builders B.V. geregistreerde merken. Het REAN®-model en REAN®-framework zijn door Traffic Builders B.V. ontwikkelde en beschermde modellen (hierna te noemen: “het werk”). Het kopiëren, distribueren, vertonen en uitvoeren van het werk en afgeleide werken is toegestaan op voorwaarde van het vermelden van de oorspronkelijke auteur (Wolter Tjeenk Willink, Traffic Builders B.V., met hyperlinkverwijzing naar www.traffic-builders.com), doch uitsluitend voor niet-commerciële doeleinden en onder een identieke licentie, overeenkomstig de CC BY-NC-SA 3.0 NL licentie. Zie voor meer informatie https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/nl/