Social advertising voor tieners? Vermijd Twitter

Twitter krijgt een steeds groter bereik en wordt daardoor in toenemende mate interessant voor social advertising. Door te adverteren via social media, kun je namelijk goede resultaten behalen. Twitter lijkt alleen niet geschikt voor wie met social advertising tieners wil bereiken.

Social advertising is een effectieve vorm van advertising om tieners te bereiken. Ze spenderen veel tijd online op vriendennetwerken. Die tijd wordt echter nauwelijks aan Twitter besteed. Is Twitter onder volwassenen onbekend, onder tieners is de site onbemind. Aan meer dan 10.000 tieners van 13-17 jaar in de VS werd gevraagd: “Waarom Twitteren tieners niet?” Ze blijken echter wel te Twitteren. Het interesseert ze alleen weinig.

Onder de tieners die Twitteren, stuurt slechts 19% 1 of meer keer per dag een Tweet. Anderen sturen een paar keer per week (18%), een paar keer per maand (15%) of helemaal nooit (17%) een Tweet. Een grote groep van 28% heeft ooit een keer een Tweet gestuurd, maar hield het daarna voor gezien. Van alle tieners denkt 83% dan ook nooit op Twitter te zullen gaan. Het is saai en stom, volgens 35% van de niet-Twitterende tieners. Meer opvallende resultaten over dit onderzoek zijn te lezen in het volledige artikel van Techcrunch.

Social advertising voor tieners heeft dus, in tegenstelling tot social advertising voor hoogbejaarden, geen nut via Twitter. Om tieners te bereiken via social media, kan beter ook niet worden gekozen om te adverteren op Facebook (gegroeid tot de op 2 na best bezochte site van de VS, maar een ’tienerdichtheid’ van slechts 9%). Beter is het om te kiezen voor het in Nederland zo populaire Hyves, dé ontmoetingsplaats en het populaire platform voor social advertising voor tieners.