Marek 21 oktober 2009 / Social Media Marketing
Leestijd: < 1 minuten

De Social Media Monitor, een tweejaarliijks onderzoek naar de inzet van social media door merken, werd deze week gepresenteerd. De Social Media Monitor geeft een duidelijk overizcht van hoe het staat met de social media marketing in Nederland.

De Social Media Monitor top-10 laat zien welke 10 bedrijven het meest vertegenwoordigd zijn met hun advertising op social media. Vooral Twitter, Hyves, LinkedIn, Facebook, Netlog en eigen weblogs zijn populair in Nederlandse social media marketingstrategieën.

Uit het onderzoek van Social Media Monitor bleek dat social media vaak slechts campagnematig worden ingezet. Veel beter zou zijn als de pagina’s op sociale netwerken ook zouden worden gebruikt als constant aanspreekpunt voor klanten. Als de social media marketingcampagne afgelopen is, vertonen de pagina’s bovendien geen of weinig activiteit meer.

Social Media Monitor top-10
Van de 100 populairste Nederlandse merken zijn er 35 actief op social media . Hiervan adverteert het grootste deel op Twitter, gevolgd door Hyves. De uiteindelijke top-10 van adverteerders op social media ziet er als volgt uit:

  1. Bol.com
  2. Rabobank
  3. ANWB
  4. Radio 538
  5. Telfort
  6. UPC
  7. Vodafone
  8. Ziggo
  9. ABN AMRO
  10. BCC

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Social Media Monitor 2009 presenteert top-10

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.