Marek 06 april 2009 / Social Media Marketing
Leestijd: < 1 minuten

Social media leiden werknemers af en zijn daardoor de grote schrik van elke werkgever. Althans, zo leek het altijd. De University of Melbourne trekt echter andere conclusies na een onderzoek over social media.


De immer populaire social media zijn goed voor veel dingen. Zo word je vrolijker van blije gezichten in je sociale netwerk dan van geld. Bovendien zijn social media zeer populair als marketingkanaal. In Groot-Brittannië zijn social media zelfs verplichte lesstof. Het is wel duidelijk: we kunnen niet meer om sociale netwerken heen.

Door werkgevers worden social media over het algemeen met minder open armen ontvangen. Werknemers die op sociale netwerken als Hyves, Twitter en YouTube zitten, zijn immers niet aan het werk. Toch trekt de University of Melbourne de conclusie dat sociale netwerken helemaal niet zo slecht zijn voor de productiviteit. Werknemers zouden juist productiever worden door af en toe te surfen op social media.

Werknemers die af en toe op sociale netwerken kijken, zouden 9 procent productiever zijn dan hun collega’s die social media met een grote boog vermijden. Door af en toe een sociaal netwerk op te zoeken, geven werknemers hun hersenen even rust. Daardoor wordt, na het afsluiten van de browser, de concentratie van de netwerkende employé weer aangescherpt. Uiteraard geldt deze toename in productiviteit niet voor de mensen die verslaafd zijn aan social media.

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Social media verhogen productiviteit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Social Media

REAN® en het REAN® logo zijn door Traffic Builders B.V. geregistreerde merken. Het REAN®-model en REAN®-framework zijn door Traffic Builders B.V. ontwikkelde en beschermde modellen (hierna te noemen: “het werk”). Het kopiëren, distribueren, vertonen en uitvoeren van het werk en afgeleide werken is toegestaan op voorwaarde van het vermelden van de oorspronkelijke auteur (Wolter Tjeenk Willink, Traffic Builders B.V., met hyperlinkverwijzing naar www.traffic-builders.com), doch uitsluitend voor niet-commerciële doeleinden en onder een identieke licentie, overeenkomstig de CC BY-NC-SA 3.0 NL licentie. Zie voor meer informatie https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/nl/