Marek 04 augustus 2009 / Social Media Marketing
Leestijd: < 1 minuten

Social media kennen voor- en tegenstanders. Over het algemeen laten de tegenstanders van de sociale netwerken zich niet zo nadrukkelijk uit over hun weerstand tegen deze online ontmoetingsplaatsen. De aartsbisschop van Westminster kon zijn afschuw echter niet voor zich houden, en uitte in The Daily Telegraph felle kritiek over social media.


De reden dat sociale netwerken als MySpace en Facebook het moesten ontgelden, was een zelfmoord die zich naar aanleiding van hevige pesterijen op social media had voltrokken. Aartsbisschop Nichols gelooft dat social media leiden tot vluchtige relaties en dat kinderen vriendschap als een “product” gaan zien door sociale netwerken.

Kinderen zouden zich geen raad weten als hun sociale netwerk ineens zou imploderen, waardoor ze (online) vriendloos zouden achterblijven. De aartsbisschop vervolgde door zijn zorg uit te spreken over de afnemende loyaliteit en de opkomst van het individualisme in de Britse maatschappij. Laatstgenoemde lijkt haaks te staan op het groepsgevoel waar aanhangers van sociale netwerken naar streven. Zo zouden volgens een onderzoek vrienden op sociale netwerken meer waard zijn dan geld.

Het lijken vreemde uitspraken uit een land waar social media verplichte kost zijn op scholen. De enige zorg die er leek te zijn, was dat sociale netwerken verslavend kunnen zijn. Wat voor invloed deze uitspraak heeft op het voortbestaan van social media, is onduidelijk. Misschien staat er een partij op die aan de hand van social advertising de aandacht vestigt op deze onderwerpen en hoe ermee om te gaan. In ieder geval is de kans klein dat de uitspraken van de aartsbisschop zullen leiden tot een afschaffing van social media.

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Social media veroordeeld door Engelse Aartsbisschop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Social Media

REAN® en het REAN® logo zijn door Traffic Builders B.V. geregistreerde merken. Het REAN®-model en REAN®-framework zijn door Traffic Builders B.V. ontwikkelde en beschermde modellen (hierna te noemen: “het werk”). Het kopiëren, distribueren, vertonen en uitvoeren van het werk en afgeleide werken is toegestaan op voorwaarde van het vermelden van de oorspronkelijke auteur (Wolter Tjeenk Willink, Traffic Builders B.V., met hyperlinkverwijzing naar www.traffic-builders.com), doch uitsluitend voor niet-commerciële doeleinden en onder een identieke licentie, overeenkomstig de CC BY-NC-SA 3.0 NL licentie. Zie voor meer informatie https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/nl/