Social networks blijven exponentieel stijgen in populariteit

Hoewel social networks in Amerika niet meer de enorme groei aan nieuwe gebruikers zien die er eerst was, wint deze tak van social media nog steeds explosief aan terrein in de rest van de wereld. Dit concludeert Comscore. Ook Europa blijft niet achter in deze ontwikkeling.

Van de verschillende social networks mochten vooral Facebook en Hi5 veel nieuwe bezoekers verwelkomen. Facebook kreeg in juni 2008 153% meer unieke bezoekers dan in dezelfde maand van het jaar daarvoor. In Europa bedroeg de stijging van het aantal unieke bezoekers van Facebook 303%. Voor Hi5 verdubbelde het aantal bezoekers in juni 2008 ten opzichte van juni 2007.

De toenemende populariteit van social networks is nog steeds een ontwikkeling om rekening mee te houden. Al eerder was op TBlog te lezen hoe uitgebreid de mogelijkheden zijn om (gratis of tegen betaling) te adverteren in social networks. Ook Google neigt steeds meer richting social media met de lancering van Knol, de overname van Digg en de mogelijkheid om zoekresultaten te laten beoordelen door gebruikers. Het is een kwestie van tijd voordat social media en social networks niet meer weg te denken zijn uit de zoekmachinemarketing.