Sociale netwerken: De top-5 van snelste groeiers

Sociale netwerken zijn nog steeds bezig met een flinke opmars. Nielsen publiceerde vorige week de lijst met snelst groeiende sociale netwerken in de westerse wereld. Twitter voert deze lijst aan. Het sociale netwerk is bijna 15 keer zo groot als een jaar geleden.

Tussen de sociale netwerken heeft ons eigen Hyves helaas geen plaats veroverd. De andere sociale netwerken in de top-5 groeiden overigens lang niet zo snel als Twitter. Dat is in een jaar tijd van 475.000 naar ruim 7 miljoen gebruikers gegaan. De grote populariteit wordt door de marketingwereld niet over het hoofd gezien, getuige de grote opmars van social media advertising.

Hieronder de top-5 van snelst gegroeide sociale netwerken:

  1. Twitter – 1382 procent
  2. Zimbio – 240 procent
  3. Facebook – 228 procent
  4. Multiply – 192 procent
  5. Wikia – 172 procent

Sociaal netwerk Facebook populairste in het lijstje
Van de sociale netwerken is Facebook lang niet het snelste gestegen. Het vriendennetwerk telt echter wel de meeste aanhangers van dit lijstje en heeft ruim 200 miljoen leden, gevolgd door de ruim 7 miljoen van Twitter. De overige 3 sociale netwerken hebben minder dan 4 miljoen leden.

Twitter populair onder werkenden van 35-49 jaar
Twitter is hét sociale netwerk onder de beroepsbevolking van 35-49 jaar. Bijna 42 procent van de Twitteraars valt in deze leeftijdscategorie. Vooral de mogelijkheid om Twitter via de mobiele telefoon te gebruiken is een belangrijke succesfactor voor dit sociale netwerk.