Marek 28 juli 2009 / Social Media Marketing
Leestijd: < 1 minuten

Sociale netwerken varen wel bij de kredietcrisis. In deze tijden van economische neergang sluiten meer mensen zich aan bij zakelijke sociale netwerken uit onzekerheid over hun baan, zo meldt de NRC. Vooral sociaal netwerk LinkedIn profiteert op deze manier van de kredietcrisis.

Andere sociale netwerken uit de zakelijke hoek, Zoals Plaxo en Xing, worden ruimschoots ingehaald door LinkedIn. Wereldwijd kent LinkedIn nu 45 miljoen leden, waaronder ruim 1 miljoen Nederlanders. Vooral hoogopgeleiden maken gebruik van het zakelijke sociale netwerk, dat veel serieuzer is dan Hyves, Facebook en andere informele sociale netwerken.

LinkedIn vertoont vooral groei in sectoren waarin veel ontslagen vallen. Zo is er veel groei in de industrie en financiële dienstverlening. Door zich aan te melden op LinkedIn en online beter te presenteren, hopen werknemers de kredietcrisis te kunnen overleven via deze sociale netwerken.

Sociale netwerken hebben als grote kracht dat ze relaties van relaties blootleggen. Op die manier kunnen gebruikers snel zien wie over interessante contacten beschikt. Het nadeel van sites als LinkedIn, is dat gegevens van gebruikers misbruikt kunnen worden. Ook kan een flinke toename in leden ertoe leiden dat deze sociale netwerken hun diensten betaald maken. De gratis versie zou dan een zeer uitgeklede versie worden van het sociale netwerk. Het is echter ook denkbaar dat via social advertising de kosten voor de service gedekt blijven. Deze vorm van adverteren kan bij de populaire sociale netwerken met goed afgebakende doelgroep zeer interessant blijken voor adverteerders.

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Sociale netwerken groeien flink door kredietcrisis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Social Media

REAN® en het REAN® logo zijn door Traffic Builders B.V. geregistreerde merken. Het REAN®-model en REAN®-framework zijn door Traffic Builders B.V. ontwikkelde en beschermde modellen (hierna te noemen: “het werk”). Het kopiëren, distribueren, vertonen en uitvoeren van het werk en afgeleide werken is toegestaan op voorwaarde van het vermelden van de oorspronkelijke auteur (Wolter Tjeenk Willink, Traffic Builders B.V., met hyperlinkverwijzing naar www.traffic-builders.com), doch uitsluitend voor niet-commerciële doeleinden en onder een identieke licentie, overeenkomstig de CC BY-NC-SA 3.0 NL licentie. Zie voor meer informatie https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/nl/