Sociale netwerken groeien flink door kredietcrisis

Geschatte leestijd: < 1 minuten

Sociale netwerken varen wel bij de kredietcrisis. In deze tijden van economische neergang sluiten meer mensen zich aan bij zakelijke sociale netwerken uit onzekerheid over hun baan, zo meldt de NRC. Vooral sociaal netwerk LinkedIn profiteert op deze manier van de kredietcrisis.

Andere sociale netwerken uit de zakelijke hoek, Zoals Plaxo en Xing, worden ruimschoots ingehaald door LinkedIn. Wereldwijd kent LinkedIn nu 45 miljoen leden, waaronder ruim 1 miljoen Nederlanders. Vooral hoogopgeleiden maken gebruik van het zakelijke sociale netwerk, dat veel serieuzer is dan Hyves, Facebook en andere informele sociale netwerken.

LinkedIn vertoont vooral groei in sectoren waarin veel ontslagen vallen. Zo is er veel groei in de industrie en financiële dienstverlening. Door zich aan te melden op LinkedIn en online beter te presenteren, hopen werknemers de kredietcrisis te kunnen overleven via deze sociale netwerken.

Sociale netwerken hebben als grote kracht dat ze relaties van relaties blootleggen. Op die manier kunnen gebruikers snel zien wie over interessante contacten beschikt. Het nadeel van sites als LinkedIn, is dat gegevens van gebruikers misbruikt kunnen worden. Ook kan een flinke toename in leden ertoe leiden dat deze sociale netwerken hun diensten betaald maken. De gratis versie zou dan een zeer uitgeklede versie worden van het sociale netwerk. Het is echter ook denkbaar dat via social advertising de kosten voor de service gedekt blijven. Deze vorm van adverteren kan bij de populaire sociale netwerken met goed afgebakende doelgroep zeer interessant blijken voor adverteerders.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Meer interessante blogs over
Marek
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Marek

Neem contact op met Marek
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.