Marek 23 april 2009 / Social Media Marketing
Leestijd: < 1 minuten

Sociale netwerken worden ook door 50-plussers niet over het hoofd gezien. Van de 74 procent die gebruikmaakt van internet, is 22 procent actief op sociale netwerken.


De genoemde 22 procent is tenminste bij 1 sociaal netwerk lid. Vooral voor social advertising en andere marketingactiviteiten via social media zijn dit interessante cijfers. Hieruit blijkt dat 50-plussers online goed te targeten zijn via sociale netwerken.

Populairste sociale netwerken
Sociaal netwerkende 50-plussers kiezen vooral voor Hyves (8 procent) en LinkedIn (11 procent) om lid van te worden. Als het echter gaat om naamsbekendheid, dan wint MySpace (38 procent) de strijd van Hyves (13 procent) en LinkedIn (16 procent). De nadruk van het gebruik van sociale netwerken ligt op privédoeleinden, voor zakelijke belangen worden de social media minder gebruikt.

Sociale netwerken populairder in het buitenland
Sociale netwerken zijn in Nederland minder populair onder de 50-plussers dan in het buitenland. Zo loopt België iets op ons voor (27 procent penetratiegraad). Het Verenigd Koninkrijk wint het echter met een flinke voorsprong (40 procent). Daar kent ook vrijwel iedereen de social media Facebook (93 procent) en MySpace (90 procent). Dat zal alleen maar meer worden nu sociale netwerken daar verplichte lesstof zijn.

Bron: InSites

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Sociale netwerken populair onder 50-plussers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Social Media

REAN® en het REAN® logo zijn door Traffic Builders B.V. geregistreerde merken. Het REAN®-model en REAN®-framework zijn door Traffic Builders B.V. ontwikkelde en beschermde modellen (hierna te noemen: “het werk”). Het kopiëren, distribueren, vertonen en uitvoeren van het werk en afgeleide werken is toegestaan op voorwaarde van het vermelden van de oorspronkelijke auteur (Wolter Tjeenk Willink, Traffic Builders B.V., met hyperlinkverwijzing naar www.traffic-builders.com), doch uitsluitend voor niet-commerciële doeleinden en onder een identieke licentie, overeenkomstig de CC BY-NC-SA 3.0 NL licentie. Zie voor meer informatie https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/nl/