Sociale netwerken populair onder 50-plussers

Sociale netwerken worden ook door 50-plussers niet over het hoofd gezien. Van de 74 procent die gebruikmaakt van internet, is 22 procent actief op sociale netwerken.

De genoemde 22 procent is tenminste bij 1 sociaal netwerk lid. Vooral voor social advertising en andere marketingactiviteiten via social media zijn dit interessante cijfers. Hieruit blijkt dat 50-plussers online goed te targeten zijn via sociale netwerken.

Populairste sociale netwerken
Sociaal netwerkende 50-plussers kiezen vooral voor Hyves (8 procent) en LinkedIn (11 procent) om lid van te worden. Als het echter gaat om naamsbekendheid, dan wint MySpace (38 procent) de strijd van Hyves (13 procent) en LinkedIn (16 procent). De nadruk van het gebruik van sociale netwerken ligt op privédoeleinden, voor zakelijke belangen worden de social media minder gebruikt.

Sociale netwerken populairder in het buitenland
Sociale netwerken zijn in Nederland minder populair onder de 50-plussers dan in het buitenland. Zo loopt België iets op ons voor (27 procent penetratiegraad). Het Verenigd Koninkrijk wint het echter met een flinke voorsprong (40 procent). Daar kent ook vrijwel iedereen de social media Facebook (93 procent) en MySpace (90 procent). Dat zal alleen maar meer worden nu sociale netwerken daar verplichte lesstof zijn.

Bron: InSites