Sociale netwerken toch niet weggelegd voor 50+

Sociaal netwerk en immens populaire communicatietool Facebook heeft de bezoekerscijfers van de afgelopen 60 dagen gepubliceerd. Deze groei is iets afgezwakt, maar gaat nog gestaag door. In vergelijking met de voorgaande periode van 60 dagen valt 1 cijfer echter nog meer op: het percentage 50-plussers dat zich aansluit bij het sociale netwerk.

Sociale netwerken leken populair onder 50-plussers. Uit deze groep begaf 22 procent zich op ten minste 1 sociaal netwerk. Het sociale netwerk van hun keuze is blijkbaar niet Facebook. Daar hebben 650.000 van de mensen ouder dan 55 zelfs hun account opgezegd. Opmerkelijk is verder, dat deze groep de enige groep is die massaal bedankt voor het sociale netwerk. Het schijnt volgens insiders dat deze verminderde interesse, hoewel niet gestaafd met cijfers, ook geldt voor andere social media.

Populariteit social media blijft groeien
Hoewel social media niet de interesse van 50-plussers kunnen wekken, blijft de rest van de achterban in ieder geval bij Facebook groeien. Momenteel maken 60,4 miljoen Amerikanen per maand gebruik van dit vriendennetwerk, waarvan 33 procent tussen de 18 en 25 jaar. Bijna net zoveel aanhangers zijn ouder dan 35 jaar. Verder is de populariteit van dit sociale netwerk onder vrouwen opvallend: meer dan de helft van de aanhangers van Facebook is vrouw en vrouwen zijn in de meerderheid in elke leeftijdscategorie. Dit zijn interessante gegevens voor bedrijven die zich richten op social advertising.