Wolter Tjeenk Willink 12 februari 2007 / Zoekmachine Adverteren (SEA)
Leestijd: < 1 minuten

Volgens Search Engine Land (SEL) is met de uitgebreide implementatie van het Persoonlijk zoeken van Google het speelgebied van Search Engine Marketing (SEM) aanzienlijk veranderd.

Vernieuwend
Google heeft nu een verscheidenheid aan nieuwe en continue veranderende variabelen. Hiermee kunnen zij bepalen wat de zoekresultaten moeten zijn. Dit heeft gevolgen voor sommige Search Engine Marketing technieken. Deze zullen namelijk nu niet meer van toepassing zijn of moeten worden aangepast.

Zoekresultaten
Er zal vanaf nu dus een grote diversiteit zijn in de zoekresultaten van slechts een enkele zoekterm. Dit komt omdat de zoekresultaten gedeeltelijk gekoppeld zijn aan de klikhistorie van iedere gebruiker en de gebruikers de zoekresultaten op hun eigen Persoonlijke Homepage te zien krijgen.
Hierdoor wordt dus het zoeken naar die ene zoekterm waarmee er hoog werd gescoord in de zoekresultaten uitgesloten.

Persoonlijker
Google wordt steeds persoonlijker. Zo heeft men bij Google twee onlinediensten gecombineerd om de zoekresultaten persoonlijker te maken. Het gaat hier om de onlinediensten Google Search en Google Personalized Homepage. De zoekresultaten zullen automatisch, na het inloggen, worden aangepast aan de voorkeuren die je hebt geselecteerd voor je persoonlijke startpagina.

Google zal de personalisatie subtiel laten verlopen. Hierdoor zal de gebruiker niet direct een verschil zien.

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Speelveld Search Engine Marketing breidt uit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Social Media

REAN® en het REAN® logo zijn door Traffic Builders B.V. geregistreerde merken. Het REAN®-model en REAN®-framework zijn door Traffic Builders B.V. ontwikkelde en beschermde modellen (hierna te noemen: “het werk”). Het kopiëren, distribueren, vertonen en uitvoeren van het werk en afgeleide werken is toegestaan op voorwaarde van het vermelden van de oorspronkelijke auteur (Wolter Tjeenk Willink, Traffic Builders B.V., met hyperlinkverwijzing naar www.traffic-builders.com), doch uitsluitend voor niet-commerciële doeleinden en onder een identieke licentie, overeenkomstig de CC BY-NC-SA 3.0 NL licentie. Zie voor meer informatie https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/nl/