Speelveld Search Engine Marketing breidt uit

Geschatte leestijd: 1 minuten

Volgens Search Engine Land (SEL) is met de uitgebreide implementatie van het Persoonlijk zoeken van Google het speelgebied van Search Engine Marketing (SEM) aanzienlijk veranderd.

Vernieuwend
Google heeft nu een verscheidenheid aan nieuwe en continue veranderende variabelen. Hiermee kunnen zij bepalen wat de zoekresultaten moeten zijn. Dit heeft gevolgen voor sommige Search Engine Marketing technieken. Deze zullen namelijk nu niet meer van toepassing zijn of moeten worden aangepast.

Zoekresultaten
Er zal vanaf nu dus een grote diversiteit zijn in de zoekresultaten van slechts een enkele zoekterm. Dit komt omdat de zoekresultaten gedeeltelijk gekoppeld zijn aan de klikhistorie van iedere gebruiker en de gebruikers de zoekresultaten op hun eigen Persoonlijke Homepage te zien krijgen.
Hierdoor wordt dus het zoeken naar die ene zoekterm waarmee er hoog werd gescoord in de zoekresultaten uitgesloten.

Persoonlijker
Google wordt steeds persoonlijker. Zo heeft men bij Google twee onlinediensten gecombineerd om de zoekresultaten persoonlijker te maken. Het gaat hier om de onlinediensten Google Search en Google Personalized Homepage. De zoekresultaten zullen automatisch, na het inloggen, worden aangepast aan de voorkeuren die je hebt geselecteerd voor je persoonlijke startpagina.

Google zal de personalisatie subtiel laten verlopen. Hierdoor zal de gebruiker niet direct een verschil zien.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders en mede-oprichter van ons recruitmentzusje Traffic Builders People. Met ruim 17 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest ervaren en digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Traffic Builders verstuurt 1x per maand een nieuwsbrief. Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement