Speelveld Search Engine Marketing breidt uit

Geschatte leestijd: < 1 minuten

Volgens Search Engine Land (SEL) is met de uitgebreide implementatie van het Persoonlijk zoeken van Google het speelgebied van Search Engine Marketing (SEM) aanzienlijk veranderd.

Vernieuwend
Google heeft nu een verscheidenheid aan nieuwe en continue veranderende variabelen. Hiermee kunnen zij bepalen wat de zoekresultaten moeten zijn. Dit heeft gevolgen voor sommige Search Engine Marketing technieken. Deze zullen namelijk nu niet meer van toepassing zijn of moeten worden aangepast.

Zoekresultaten
Er zal vanaf nu dus een grote diversiteit zijn in de zoekresultaten van slechts een enkele zoekterm. Dit komt omdat de zoekresultaten gedeeltelijk gekoppeld zijn aan de klikhistorie van iedere gebruiker en de gebruikers de zoekresultaten op hun eigen Persoonlijke Homepage te zien krijgen.
Hierdoor wordt dus het zoeken naar die ene zoekterm waarmee er hoog werd gescoord in de zoekresultaten uitgesloten.

Persoonlijker
Google wordt steeds persoonlijker. Zo heeft men bij Google twee onlinediensten gecombineerd om de zoekresultaten persoonlijker te maken. Het gaat hier om de onlinediensten Google Search en Google Personalized Homepage. De zoekresultaten zullen automatisch, na het inloggen, worden aangepast aan de voorkeuren die je hebt geselecteerd voor je persoonlijke startpagina.

Google zal de personalisatie subtiel laten verlopen. Hierdoor zal de gebruiker niet direct een verschil zien.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders. Daarnaast is hij mede-oprichter van ons ‘zusje’ Traffic Builders People, specialist in werving & selectie, interim-bemiddeling en detachering binnen het digitale werkveld. Met bijna 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest toonaangevende digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Daarnaast is hij oud-voorzitter van de IAB Taskforce Search, bestuurslid van de profgroep Digital Analytics van de MOA en lid van de Raad van Advies van eerste divisieclub Almere City FC.

Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.