Sponsored stories: Facebook-likes omgezet in advertenties

Geschatte leestijd: < 1 minuten

Sponsored stories, zo heet de nieuwe dienst op Facebook om statusupdates, likes en check-ins van gebruikers om te zetten in advertenties. Opvallend: er is geen opt-out voor gebruikers wiens data hiervoor wordt gebruikt.

Vrienden van gebruiker zien advertenties

De nieuwe dienst is onlangs voorzichtig door Facebook uitgerold. Status-updates op Facebook, likes vanaf andere sites en check-ins bij bedrijven worden als advertentie getoond aan vrienden van de gebruiker die de informatie plaatst.

Concreet voorbeeld hoe het werkt..

Stel, een gebruiker logt bijvoorbeeld via Foursquare in bij supermarkt Albert Heijn, dan zou de retailer deze post kunnen gebruiken als advertentie. Facebook-vrienden van de persoon die bij de AH incheckte, krijgen (in hun rechterbalk) de posting en de profielfoto van de bijbehorende gebruiker te zien. Ander voorbeeld: geeft een gebruiker aan een artikel op een nieuwssite leuk te vinden, dan kan ook dit worden ingezet als advertentie door marketeers van de betreffende publisher/ uitgever.

Privacy-instellingen bepalend

Personen die de gebruiker in zijn privacy-instellingen heeft geautoriseerd om zijn/haar status-updates, ‘likes’ e.d. te zien, kunnen dus ook deze content te zien krijgen in de vorm van een advertentie.

Geen opt-out voor gebruiker

Opvallend is dat een gebruiker niet aan kan geven dat persoonlijke content niet gebruikt mag worden door adverteerders. De gebruiker zelf kan simpelweg (nog?) niet kiezen voor een opt-out.

‘Mond-tot-mond-reclame verder verspreiden’

Volgens Facebook geeft de nieuwe advertentiemogelijkheid marketeers de optie om mond-tot-mond-reclame ook daadwerkelijk verder te verspreiden.

Bron: emerce.nl


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Niels Bijvoet
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Niels

Niels is een bevlogen Content Marketing Strateeg, en maakte bij Traffic Builders eerder al veel kilometers als SEO Consultant en Copywriter. Met waardevolle content-oplossingen de juiste doelgroepen faciliteren in ‘hun ideale klantreis door de funnel’ staat bij hem centraal. Dat kan via een ROI-gedreven multi-channel contentstrategie inclusief creative concepting, maar net zo goed via een subtiele speldenprik op het juiste moment. Daag hem uit, dan doet hij dat met jou!

Neem contact op met Niels
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.