Digital Marketing Live 2017: volle zalen en mooie onderwerpen

Ook dit jaar werd het weer goed bezocht: Digital Marketing Live. Vele toffe sprekers stonden op 1 juni 2017 op het podium om hun kennis en ervaring te delen met de bezoekers. Natuurlijk was ook Traffic Builders van de partij om van gedachten te wisselen met de vele geïnteresseerde bezoekers. In dit artikel blikken we terug op onze roundtable sessies en delen we de slides van de presentatie die Wolter ten gehore bracht. Was jij ook bij #DML17? Laat ons weten in een reactie wat jij ervan vond! 

Een terugblik op Digital Marketing Live 2017

Al vele jaren is Digital Marketing Live, ook wel DML, het best bezochte kennisevenement voor digital marketeers. Dit jaar stonden we op het podium met onder andere KLM, Heineken, Fonq, Uber en ING. Ondanks het mooie weer, waren de zalen vol. De sfeer was goed en de bezoekers geïnteresseerd. Een prima basis om kennis te delen.

Traffic Builders op Digital Marketing Live 2017

Op het podium van de overvolle zaal van Stage 5 mocht onze directeur en online marketeer van het eerste uur Wolter Tjeenk Willink in iets meer dan 30 minuten alles vertellen over het opstellen, onderbouwen en onderhouden van de ideale digital marketing strategie in een omni-channel wereld. Om anders te leren kijken naar de aanpak en inzet van online én offline marketingmiddelen. En daarbij ons REAN model als basis in te zetten voor effectieve en doelgerichte digital marketing.

Wil je zijn slides nog eens op jouw gemak bekijken?

Roundtable sessies

De 8 roundtables sessies werden verzorgd door Tije, Joren, Martijn en Brent. De sessies van een half uur werden ingeluid met een harde klap op de grote gong. In kleine groepen van maximaal 10 personen werd een half uur over één onderwerp gesproken. Vanwege de beperkte groepen was er maximaal ruimte voor interactie en discussie. Hieronder lees je meer over de onderwerpen die zijn besproken.

roundtables

Is dataverzameling wel genoeg top-of-mind bij marketeers?

Over deze vraag heeft onze webanalist Tije Vlam gediscussieerd met de deelnemers, omdat hij nog dagelijks ziet dat marketeers de mogelijkheden en kansen die data hen bieden niet vollop benutten. Hij krijgt ook vaak de vraag of hij de campagne die net van start is gegaan ‘even’ kan doormeten of controleren. Daar gaat dus iets mis. Vandaar het ontstaan van de vraag, is dataverzameling wel genoeg top-of-mind? Want het uitdenken van nieuwe campagnes zou toch moeten beginnen met het opstellen van een datastrategie!

Wat is de rol van SEO/content in een door advertenties gedomineerde markt?

Roundtable Brent DML17

Dit was het onderwerp van de discussie die onze SEO consultant Brent Meulenberg had met zijn belangstellenden. Ondanks de voordelen voor SEO (betere website, minder AdWords kosten, duurzaam, hogere ctr, geen ad blockers en ad irritatie) is de aandacht voor paid ads veel groter dan voor SEO/content. Hoe komt dit? Waar ligt de bottleneck en hoe kunnen wij, intelligente online marketeers, hier wat aan doen?

Kan conversie optimalisatie onethisch zijn?

Onze huispsycholoog Joren van Gilst besprak waar de dunne lijn tussen optimaliseren en beïnvloeden dubieus wordt. Want als een commerciële organisatie het gedrag van zijn bezoekers bewust kan beïnvloeden om meer winst te maken, staan we dat dan altijd toe? En als de commerciële organisatie hierdoor zijn milieubewuste targets kan halen, is het dan anders? Interessante discussies kwamen boven naar aanleiding van dit gevoelige onderwerp.

Wat is de toekomst van de zoekmachine?

Soms kwamen er (veel) meer dan 10 bezoekers naar een roundtable sessie. Martijn Stoelhorst is teamlead SEA en één van onze meest ervaren sprekers. Dit keer was hij host van een roundtable sessie en trok een grote groep geïnteresseerden. Het onderwerp: hoe ziet de toekomst van Search Advertising er straks uit? Worden Online Marketeers weg geautomatiseerd, zijn alle uitingen dynamisch en bestaat 80% van je tijd uit Data Analyse? Wat kun jij doen om jezelf als Online Marketeer straks onmisbaar te maken?

DML gemist? En toch Meer weten over de onderwerpen?

Heb jij DML moeten missen en ben je toch nieuwsgierig naar de inhoud? Of was jij er ook bij gisteren in de beurs van Berlage en heb je nog vragen of opmerkingen? Laat dan een reactie achter onder dit bericht of neem contact met ons op.