Tijdsbesteding social media verdubbeld, tijd online hetzelfde

Geschatte leestijd: < 1 minuten

De tijdsbesteding op social media is bij gelijkblijvende tijd dat mensen online zijn verdubbeld. Dat blijkt uit een onderzoek van Forrester onder 40.000 Amerikanen dat vorige week werd gepubliceerd. De tijd dat mensen online zijn, is ten opzichte van 2008 niet veranderd. Juist in dat licht is het opvallend dat er zoveel meer tijd aan social media wordt besteed.


De tijd die online wordt besteed steeg de afgelopen 5 jaar flink, maar nu lijkt deze niet meer verder te groeien. Reden hiervoor lijkt te zijn dat mensen precies weten waar ze hun informatie vandaan moeten halen, waardoor het zoeken naar informatie veel minder tijd in beslag neemt. Door dit veranderde gedrag is de tijd die online wordt gespendeerd nog steeds 12 uur.

De social media mochten 15% meer aanhangers verwelkomen in 2009, waardoor nu ongeveer 1 op de 3 surfers als aanhanger een sociaal netwerk frequenteert. De categorie ‘social media’ was de enige waarin een stijging van dergelijk formaat te zien was. De televisie verslaat internetten nog steeds met 13 uur per week en blijft daarmee onveranderd de populairste tijdsbesteding. Social advertising krijgt een belangrijkere rol in online advertising door deze toenemende tijdsbesteding aan social media.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Marek
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Marek

Neem contact op met Marek
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.