Doordat de mogelijkheden op het gebied van media-inkoop, targeting en campagnemanagement de afgelopen jaren sterk toegenomen zijn, is er meer behoefte om de gebruikte technologie gemakkelijker toegankelijk te maken. Voorheen deed je als marketeer de inkoop van media, optimalisaties, dashboarding en testing vaak met op zichzelf staande toepassingen. Die sloten vaak niet goed op elkaar aan; dat is nu wel het geval met de toepassingen die samenkomen in het Integration Center van het Google Marketing Platform.
Er is een gratis en een betaalde versie, die vanzelfsprekend veel meer mogelijkheden biedt. Op deze pagina hebben we het over de betaalde versie.

Waarom kies je voor Traffic Builders als reseller van het Google Marketing Platform?

• Sinds jaar en dag gecertificeerd Google Partner
• Ervaring met alle onderdelen van het Google Marketing Platform
• Up-to-date kennis van Google producten
• Implementatieadvies, training en ondersteuning op maat

 

Voordelen van het Google Marketing Platform

Naast geavanceerde ad serving en bid management-technologie, biedt Google Marketing Platform vele voordelen op het gebied van data-integratie. De integratie met Search Ads 360 biedt jou bijvoorbeeld de mogelijkheid search ads alleen te tonen aan gebruikers die eerder een display-uiting hebben gezien, of andersom. Bovendien kun je meten welke effecten jouw bannervertoningen hebben op het zoekverkeer.

De voordelen van het gebruik van het Google Marketing Platform zijn samen te vatten als:
• Het samenbrengen van alle aspecten van het opzetten en uitvoeren van een campagne;
• Het eenvoudig verwerven van diepgaande en betrouwbare bezoekdata die direct deelbaar en consistent zijn;
• Door het gebruik van machine learning zie je advertentiepatronen en krijgt je doelgroep steeds relevante advertenties te zien;
• Compliantie met AVG/GDPR waarborgt de privacy van bezoekers en laat de controle over hun gegevens bij hen zelf;
• Alles op één plek, met een centrale inlog en gemakkelijk schakelen tussen verschillende onderdelen.
Door deze combinatie van aspecten wordt je digital marketing een stuk eenvoudiger. Zo bereik jij sneller en efficiënter de juiste persoon op het juiste moment en met de juiste propositie. Op desktop, tablet of smartphone.

De onderdelen van het Google Marketing Platform

Onderdelen van het Google Marketing Platform
Uit welke onderdelen het platform bestaat, vind je hieronder, aangevuld met een korte beschrijving per onderdeel. In Display & Video 360 kun je display campagnes uitserveren vanuit één centrale plek, waardoor je efficiency creëert en betere samenwerking tussen teams van verschillende disciplines krijgt.

Google Analytics 360

Snel inzicht krijgen in grote hoeveelheden ongesamplede data om daar je noodzakelijke beslissingen op te baseren. Dat gaat gemakkelijk met Google Analytics 360. De data worden snel geladen en verwerkt en zijn daarmee behoorlijk actueel.

Google Display & Video 360

In Display & Video 360 zijn de aspecten van media-inkoop (van display-, video-, audio- en native ads) en planning en optimalisatie van je campagnes samengebracht. Teams kunnen samenwerken binnen deze omgeving en kijken naar dezelfde data voor optimale targeting en optimalisatie.

Google Optimize 360

Google heeft met Optimize 360 een uitgebreide testing- en personalisatie-tool gecreëerd, die erg handig gebruik maakt van bijvoorbeeld segmenten uit Analytics 360 om een specifieke doelgroep te selecteren om een test mee te doen.

Google Tag Manager 360

Met Google Tag Manager 360 meet je onderdelen en functionaliteiten van je website door en bewerk je tracking codes. Je definieert triggers die zorgen dat je tags geactiveerd worden en stelt variabelen in die configuraties van tags kunnen automatiseren. En dat alles zonder je IT-afdeling daarbij nodig te hebben.

Google Data Studio 360

Je data visualiseren vanuit verschillende bronnen (ook buiten Google) is een must als je al je inzicht wilt houden in wat al je inspanningen opleveren. Het maken van dashboards waarin je data visueel sterk inzichtelijk maakt, gaat heel gemakkelijk met Google Data Studio. De dashboards zijn interactief; je verandert als gebruiker eenvoudig bijvoorbeeld de data range.
Bij Traffic Builders gebruiken we Data Studio intensief. We koppelen allerlei data uit zeer diverse bronnen met ons eigen Datahive 360 (een dataconnector en modelleerplatform dat al jouw advertising-, analytics- en klantdata verzamelt en integreert) om ze daarna met Data Studio te kunnen visualiseren.

Google Surveys 360

Met het Google Surveys-dashboard maak je enquêtes maken om meer inzicht te krijgen in je doelgroep. Je stelt zelf de parameters in voor je enquête: je vragen zelf natuurlijk, maar ook je publiek bijvoorbeeld, zodat je nieuwe inzichten krijgt die je verder helpen bij je digital marketing.

 

Data driven werken met Google Marketing Platform en Traffic Builders

Bij Traffic Builders is elke strategie en campagne die we voor onze opdrachtgevers opzetten en uitvoeren datagedreven en we kiezen daarbij steevast voor het werken met technologieplatformen die ‘best of breed’ zijn, zoals het Google Marketing Platform. Wil je wel de regie zelf in de hand hebben, maar toch profiteren van de service en de expertise van Traffic Builders? Laten we dan de meerwaarde van Google Marketing Platform voor jou bespreken.

Daag ons uit!

Heb je uitdagende ambities op het gebied van advertising? En zoek je digital marketing-specialisten die jou écht verder kunnen helpen? Daag ons dan uit. Deel jouw ambities en ontdek de toegevoegde waarde van Traffic Builders. Wij garanderen je een sympathiek eigenwijze insteek, een transparante manier van werken en maximaal resultaat.

Gerelateerde tools

Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders. Daarnaast is hij mede-oprichter van ons ‘zusje’ Traffic Builders People, specialist in werving & selectie, interim-bemiddeling en detachering binnen het digitale werkveld. Met bijna 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest toonaangevende digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Daarnaast is hij oud-voorzitter van de IAB Taskforce Search, bestuurslid van de profgroep Digital Analytics van de MOA en lid van de Raad van Advies van eerste divisieclub Almere City FC.

Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op

Onze liefde voor challengers

Wij houden van een uitdaging

Bij Traffic Builders hebben wij allemaal een diepgewortelde passie voor digital marketing. Wij zijn op een sympathieke manier kritisch en eigenwijs, waardoor we continue elkaar en onze opdrachtgevers uitdagen voor een nog beter resultaat. Wil je weten met welke opdrachtgevers wij een digital marketing uitdaging aan zijn gegaan?

Meer uitdagingen

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Onze partners