Wil je beter inzicht in de prestaties van al je marketingkanalen? Of wil je Analytics data verrijken met gegevens uit je CRM-systeem of kostendata? Dan is het gebruik van een datawarehouse-systeem zoals Datahive 360 de ideale oplossing!

 

Wat is Datahive 360?

Datahive 360  is een datawarehouse-systeem ontwikkeld door Traffic Builders. Het stelt je in staat om data uit verschillende databronnen te combineren, te verwerken en in te laden in talloze toepassingen. Van het maken van heldere rapportages en dashboards in je favoriete datavisualisatietool, tot het uniformeren van data voor gebruik in een Data Management Platform (DMP): Datahive 360 helpt je data om te zetten in waardevolle inzichten en acties.

Lees onze case over Datahive 360

Hoe werkt Datahive 360?

Datahive 360 is het beste te omschrijven als een platform waarop via API-connectoren oneindig veel  databronnen kunnen worden aangesloten. Van Google Analytics tot Facebook en van mediauitzendschema’s tot je eigen CRM-data. Uniek is dat de data automatisch wordt verwerkt tot ‘multi-source’ tabellen, waardoor de data in één uniform format ongeacht de databron wordt opgeslagen. Door deze wijze van dataverwerking is de datakwaliteit en data-integriteit gegarandeerd en zijn rapportages en dashboards altijd gebaseerd op één en dezelfde dataset. Een beknopte omschrijving van hoe Datahive 360 werkt:

 • Alle databronnen of marketingkanalen worden via automatische datakoppelingen of data-imports ontsloten in Datahive 360. Ook het handmatig uploaden van datasets is mogelijk;
 • Op basis van een multisource query worden verschillende databronnen aan elkaar gekoppeld in een datamodel. Hierbij wordt gekeken naar overeenkomstige dimensies of variabelen in elke dataset. Zo kun je metrieken uit verschillende databronnen samenbrengen;
 • De datamodellen worden vertaald naar API requests voor de desbetreffende databron. De data die hiermee worden opgehaald, worden opgeslagen in Google BigQuery, of in een andere databaseomgeving in de cloud of door jouw organisatie zelf beheerde omgeving;
 • De data die in het datawarehouse zijn opgeslagen kunnen vervolgens gebruikt worden voor datavisualisatie in bijvoorbeeld Tableau, Qlikview, PowerBI of DataStudio. Het is ook mogelijk om de data door te sturen naar een Data Management Platform (DMP) of om deze te gebruiken voor andere doeleinden.

Welke bronnen kunnen worden gekoppeld?

Databronnen die in Datahive360 gekoppeld kunnen worden zijn bijvoorbeeld:

 • Google Analytics (standaard)
 • Google Search Console (t.b.v. SEO en websiteprestatiegegevens)
 • Facebook
 • LinkedIn
 • Microsoft Ads
 • Google Ads
 • Google Display Netwerk
 • Display & Video 360 (voorheen: ‘DoubleClick’)
 • CRM-systemenMediauitzendschema’s van bijv. radio- en TV-commercials
 • Willekeurig welke andere databron

Welke databronnen je ook wilt aansluiten, Datahive 360 stelt je in staat om je data te ontsluiten en om te zetten in waardevolle inzichten en acties. Combineer bijvoorbeeld data uit Google Analytics met klantgegevens uit het CRM-systeem om marketingkanalen aan te kunnen sturen op Customer Lifetime Value (CLV). Corrigeer bestellingen of e-commerce transacties voor annuleringen, orderwijzigingen of retouren om te kunnen sturen op netto conversiewaarde. Of importeer eenvoudigweg automatisch de mediauitgaven per kanaal zodat je op elk moment inzicht hebt in de totale ROI van al je marketinguitgaven – ook offline. Heb je een databron die nog niet wordt ondersteund? Dan voegen we die graag voor je toe.

 

Voordelen van Datahive 360

 • Datahive360 maakt het mogelijk om data in Google Analytics op een snelle, automatische manier te verrijken. Hierdoor krijg je als online marketeer of e-commerce manager veel meer inzichten in je data en signaleer je eerder kansen om je marketinginspanningen verder te optimaliseren:
 • Combineer data van verschillende databronnen automatisch in één uniforme databron en krijg greep op de effectiviteit van marketingkanalen door gebruik van eigen metrieken en inzichtvolle, geïntegreerde rapportages en dashboards.;
 • Verrijk data in Google Analytics (of willekeurig welk ander analytics platform) met data van alle online en offline marketingkanalen, advertentieplatformen, CRM-systemen of andere databronnen;
 • Koppel (openbare) databronnen zoals gegevens over het weer, vertrektijden van het openbaar vervoer, vluchttijden, mediacampagnes van je eigen organisatie of concurrenten, data uit je telefooncentrale of willekeurig welke andere databron en ontdek correlaties met de prestaties van je website, marketingkanalen of sales.;
 • Importeer automatisch kostendata en bijvoorbeeld annuleringen of wijzigingen van e-commerce transacties in Google Analytics.Gebruik de data om met behulp van machine learning en AI van analyse achteraf naar het voorspellen van uitkomsten of zelfs voorschrijven van te ondernemen acties te gaan.

Dashboards & rapportages

Traffic Builders heeft voor verschillende advertentieplatformen standaard dashboards en rapportages ontwikkeld. Dit op basis van Datahive 360 als datawarehouse en Google DataStudio als datavisualisatietool. Deze dashboards zijn direct te gebruiken of aan te passen naar jouw specifieke organisatiewensen. Zo heb je alle relevante informatie voor jezelf en andere stakeholders altijd tot je beschikking. Per advertentieplatform, of juist kanaaloverstijgend in een overzichtelijke ‘multi-channel’ managementrapportage.

Daag ons uit!

Heb je uitdagende ambities op het gebied van datawarehouse-systeem Datahive 360? Zoek je digital marketing specialisten die jou écht verder kunnen helpen? Daag ons dan uit! Deel jouw ambities en ontdek de toegevoegde waarde van Traffic Builders. Wij garanderen je een sympathiek eigenwijze insteek, een transparante manier van werken én maximaal resultaat.

 

Gerelateerde tools

Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders. Daarnaast is hij mede-oprichter van ons ‘zusje’ Traffic Builders People, specialist in werving & selectie, interim-bemiddeling en detachering binnen het digitale werkveld. Met bijna 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest toonaangevende digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Daarnaast is hij oud-voorzitter van de IAB Taskforce Search, bestuurslid van de profgroep Digital Analytics van de MOA en lid van de Raad van Advies van eerste divisieclub Almere City FC.

Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op

Onze liefde voor challengers

Wij houden van een uitdaging

Bij Traffic Builders hebben wij allemaal een diepgewortelde passie voor digital marketing. Wij zijn op een sympathieke manier kritisch en eigenwijs, waardoor we continue elkaar en onze opdrachtgevers uitdagen voor een nog beter resultaat. Wil je weten met welke opdrachtgevers wij een digital marketing uitdaging aan zijn gegaan?

Meer uitdagingen

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Onze partners