Google Optimize

Google Optimize (gratis versie)

Met de gratis versie van Google Optimize kun je A/B tests opzetten, bouwen, targeten en rapporteren. De tool heeft erg veel mogelijkheden, maar waarom is het nou de moeite waard om deze tool te proberen?

Hierbij een aantal voordelen van de tool op een rij:
• De naadloze integratie met Google Analytics: met deze integratie worden setup, targeting en rapportage van tests en personalisatiecampagnes gemakkelijker gemaakt. Je kunt gemakkelijk gegevens uit Analytics gebruiken voor tests in Optimize.

• Het is gratis: het grootste voordeel van Optimize, is dat iedereen ermee kan beginnen. De gratis versie biedt bijna alle functionaliteiten die nodig zijn voor het opzetten van een kleine A/B test- of personalisatiecampagne. De gratis versie heeft een aantal limieten tegenover het betaalde Optimize 360, namelijk:

  • Geen doelgroepen uit Google Analytics: Optimize 360 geeft je de mogelijkheid om doelgroepen uit Google Analytics te gebruiken voor het opzetten van tests. De gratis versie heeft deze mogelijkheid niet. Je kunt wel gebruik maken van voor gedefinieerde segmenten die Optimize aanbiedt, maar je kunt ze niet zelf vormgeven of uit Analytics halen.
  • Gelimiteerd aantal experimenten: in de gratis versie kun je maximaal drie tests tegelijkertijd draaien. Voor kleine en middelgrote websites moet dit geen probleem zijn. Veel grotere bedrijven met een uitgebreid testprogramma en -team vinden dit echter wel een grote beperking.
  • Gelimiteerd multivariate testing: met de gratis versie kun je multivariate testen. Echter is het aantal varianten hierbij gelimiteerd tot 16.
  • Gelimiteerd aantal doelen: in de gratis versie kun je maximaal drie doelen per test instellen. Deze doelen zijn voorgeselecteerd op basis van doelen die gemeten worden in Analytics.

• De tool is erg gebruiksvriendelijk: zonder veel technische kennis kunnen marketeers gemakkelijk de trackingcode installeren, tests bouwen, targeting-instellingen wijzigen, doelen bepalen en resultaten rapporteren.

• De (aankomende) integratie met Google AdWords: er komt een koppeling met Google AdWords, waarmee je gemakkelijk landingspagina-optimalisatie kunt koppelen aan je search campagnes.

Er zijn veel testing tools op de markt. Maar welke moet je nu kiezen? In dit artikel legt specialist Eva de voor- en nadelen van onze vier meest gebruikte tools uit.

Ontdek de mogelijkheden van Google Optimize:

Waarom zou je Google Optimize juist bij Traffic Builders aanschaffen?
Naast deze handige tool krijg je:

• Hulp bij implementatie: Traffic Builders speelt een adviserende en coördinerende rol bij de technische implementatie van Google Optimize. De pagina’s en doelen worden na implementatie ingesteld en het account wordt gereed gemaakt voor gebruik.

• Maatwerk accountinrichting: elke website en doelgroep is anders. Daarom wordt bij aanschaf van een Google Optimize account via Traffic Builders altijd een strategie toegepast op basis van de websiteprestaties, doelen en doelgroep. Waar leggen we de focus en waar liggen potentiële kansen? Onze specialisten zorgen ervoor dat het account naadloos aansluit op uw website en doelgroep.

• Van inzicht naar actie: onze specialisten testen in Google Optimize en analyseren vervolgens de resultaten. Met deze inzichten worden gerichte adviezen en actiepunten opgesteld om direct mee aan de slag te gaan.

Daag ons uit!

Heb je uitdagende ambities op het gebied van Google Optimize? En zoek je digital marketing specialisten die jou écht verder kunnen helpen? Daag ons dan uit. Deel jouw ambities en ontdek de toegevoegde waarde van Traffic Builders. Wij garanderen je een sympathiek eigenwijze insteek, een transparante manier van werken en maximaal resultaat.

Daag ons uit en deel je ambitie!

Wil je meer informatie of vrijblijvend advies? Laat ons contact met je opnemen.

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement
Shirley van Haalem
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Shirley

Als Product Manager Customer Experience Optimization (CXO) bij Traffic Builders ben ik verantwoordelijk voor innovatie, procesverbetering en kennisdeling om zo CXO op de kaart te zetten. Ook help ik opdrachtgevers in verschillende branches om alles uit hun website of app te halen. De nodige ontspanning haal ik uit series kijken. Met How I Met Your Mother en Game Of Thrones als grote favorieten.

Neem contact op met Shirley
Onze liefde voor challengers
Wij houden van een uitdaging

Bij Traffic Builders hebben wij allemaal een diepgewortelde passie voor digital marketing. Wij zijn op een sympathieke manier kritisch en eigenwijs, waardoor we continue elkaar en onze opdrachtgevers uitdagen voor een nog beter resultaat. Wil je weten met welke opdrachtgevers wij een digital marketing uitdaging aan zijn gegaan?

Meer uitdagingen
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.