Traffic Builders geselecteerd als Google Analytics Premium Reseller

google_analytics_premium_resellerGoogle heeft Traffic Builders, een toonaangevend online marketingbureau gespecialiseerd in onder meer zoekmachinemarketing en webanalytics, geselecteerd als Google Analytics Premium Reseller. Als één van de eerste bureaus in Nederland biedt Traffic Builders nu ook implementatie en ondersteuning voor deze betaalde enterprise-class webanalytics oplossing van Google Analytics.

“De strategische alliantie tussen Google en Traffic Builders als reseller en implementatiepartner van Google Analytics Premium past uitstekend in onze visie op de ontwikkeling van webanalytics en marketing intelligence. Onze huidige en toekomstige opdrachtgevers kunnen met Google Analytics Premium gebruikmaken van extra uitgebreide mogelijkheden, waaronder de koppeling met externe databronnen zoals een CRM-systeem. Hierdoor ontstaat meer inzicht in bijvoorbeeld de gerealiseerde klantwaarde per marketingkanaal”, aldus Wolter Tjeenk Willink, oprichter van Traffic Builders.

Gedetailleerder inzicht in data en kanalen

Google Analytics Premium is met name geschikt voor datagedreven organisaties die een gedetailleerder beeld willen hebben van bezoekersgedrag en de prestaties van websites, e-commerce platformen, mobile apps en (online) marketingkanalen. Google Analytics Premium-gebruikers profiteren onder meer van een uitgebreide Service Level Agreement (SLA) op beschikbaarheid van de data en tooling. Daarnaast hebben zij toegang tot de ruwe data in rapportages en uitgebreide analyse- en rapportagemogelijkheden van complexere multi-channel marketingcampagnes.

De toegevoegde waarde van Traffic Builders als Google Analytics Premium Reseller omvat onder meer:

  • Implementatieadvies: een adviserende en coördinerende rol bij de technische implementatie van Google Analytics Premium, zodat de databeschikbaarheid en -kwaliteit zijn geborgd en worden vertaald naar actiegerichte inzichten;
  • Training en ondersteuning op maat: incompany trainingen en dedicated support bij gebruikers- en implementatievraagstukken;
  • Maatwerk development: ontwikkeling van customer dashboards, platformintegratie van Google Analytics Premium met third-party software, zoals een CRM-, CMS-, Business Intelligence of ander backoffice systeem en ontwikkeling van extensies op Google Analytics en Google Big Query.

Traffic Builders werd reeds eind 2013 geselecteerd als Google Analytics Premium Reseller, maar mocht hier op verzoek van Google nog geen bekendheid aan geven. Google Analytics Premium is momenteel nog niet officieel gelanceerd in Nederland, maar de belangstelling voor deze enterprise-class webanalytics oplossing neemt al gestaag toe. Tjeenk Willink: “Inmiddels zijn we gestart met de implementatie van Google Analytics Premium bij één van de grootste online retailers in Nederland, waar we werken aan de integratie van Google Analytics-data met bestaande business intelligence systemen via Google’s Big Query infrastructuur. Daarnaast investeren we in uitbreiding van de inhouse marketing intelligence expertise.“

google-analytics-premium-logo

Experts verwachten dat de lancering van Google Analytics Premium de enterprise-class webanalytics markt sterk zou kunnen veranderen. Andere webanalytics-oplossingen in het enterprise segment zijn onder meer Adobe SiteCatalyst, Webtrends en comScore Digital Analytix.

Over Traffic Builders

Traffic Builders is opgericht in 2001 en heeft zich sindsdien ontwikkeld van een gespecialiseerd zoekmachinemarketingbureau tot één van de meest vooraanstaande, resultaat-gedreven online marketingbureaus van Nederland. Vanuit het kantoor in Almere richt het bureau zich met ca. 30 gespecialiseerde consultants op zoekmachinemarketing (Organic Search & Paid Search), display advertising, social media advertising, webanalytics & marketing intelligence en conversie-optimalisatie.