Traffic Builders geselecteerd als Google Analytics Premium Reseller

Geschatte leestijd: 2 minuten

google_analytics_premium_resellerGoogle heeft Traffic Builders, een toonaangevend online marketingbureau gespecialiseerd in onder meer zoekmachinemarketing en webanalytics, geselecteerd als Google Analytics Premium Reseller. Als één van de eerste bureaus in Nederland biedt Traffic Builders nu ook implementatie en ondersteuning voor deze betaalde enterprise-class webanalytics oplossing van Google Analytics.

“De strategische alliantie tussen Google en Traffic Builders als reseller en implementatiepartner van Google Analytics Premium past uitstekend in onze visie op de ontwikkeling van webanalytics en marketing intelligence. Onze huidige en toekomstige opdrachtgevers kunnen met Google Analytics Premium gebruikmaken van extra uitgebreide mogelijkheden, waaronder de koppeling met externe databronnen zoals een CRM-systeem. Hierdoor ontstaat meer inzicht in bijvoorbeeld de gerealiseerde klantwaarde per marketingkanaal”, aldus Wolter Tjeenk Willink, oprichter van Traffic Builders.

Gedetailleerder inzicht in data en kanalen

Google Analytics Premium is met name geschikt voor datagedreven organisaties die een gedetailleerder beeld willen hebben van bezoekersgedrag en de prestaties van websites, e-commerce platformen, mobile apps en (online) marketingkanalen. Google Analytics Premium-gebruikers profiteren onder meer van een uitgebreide Service Level Agreement (SLA) op beschikbaarheid van de data en tooling. Daarnaast hebben zij toegang tot de ruwe data in rapportages en uitgebreide analyse- en rapportagemogelijkheden van complexere multi-channel marketingcampagnes.

De toegevoegde waarde van Traffic Builders als Google Analytics Premium Reseller omvat onder meer:

  • Implementatieadvies: een adviserende en coördinerende rol bij de technische implementatie van Google Analytics Premium, zodat de databeschikbaarheid en -kwaliteit zijn geborgd en worden vertaald naar actiegerichte inzichten;
  • Training en ondersteuning op maat: incompany trainingen en dedicated support bij gebruikers- en implementatievraagstukken;
  • Maatwerk development: ontwikkeling van customer dashboards, platformintegratie van Google Analytics Premium met third-party software, zoals een CRM-, CMS-, Business Intelligence of ander backoffice systeem en ontwikkeling van extensies op Google Analytics en Google Big Query.

Traffic Builders werd reeds eind 2013 geselecteerd als Google Analytics Premium Reseller, maar mocht hier op verzoek van Google nog geen bekendheid aan geven. Google Analytics Premium is momenteel nog niet officieel gelanceerd in Nederland, maar de belangstelling voor deze enterprise-class webanalytics oplossing neemt al gestaag toe. Tjeenk Willink: “Inmiddels zijn we gestart met de implementatie van Google Analytics Premium bij één van de grootste online retailers in Nederland, waar we werken aan de integratie van Google Analytics-data met bestaande business intelligence systemen via Google’s Big Query infrastructuur. Daarnaast investeren we in uitbreiding van de inhouse marketing intelligence expertise.“

google-analytics-premium-logo

Experts verwachten dat de lancering van Google Analytics Premium de enterprise-class webanalytics markt sterk zou kunnen veranderen. Andere webanalytics-oplossingen in het enterprise segment zijn onder meer Adobe SiteCatalyst, Webtrends en comScore Digital Analytix.

Over Traffic Builders

Traffic Builders is opgericht in 2001 en heeft zich sindsdien ontwikkeld van een gespecialiseerd zoekmachinemarketingbureau tot één van de meest vooraanstaande, resultaat-gedreven online marketingbureaus van Nederland. Vanuit het kantoor in Almere richt het bureau zich met ca. 30 gespecialiseerde consultants op zoekmachinemarketing (Organic Search & Paid Search), display advertising, social media advertising, webanalytics & marketing intelligence en conversie-optimalisatie.


Eén reactie op “Traffic Builders geselecteerd als Google Analytics Premium Reseller”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Meer interessante blogs over
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders. Daarnaast is hij mede-oprichter van ons ‘zusje’ Traffic Builders People, specialist in werving & selectie, interim-bemiddeling en detachering binnen het digitale werkveld. Met bijna 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest toonaangevende digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Daarnaast is hij oud-voorzitter van de IAB Taskforce Search, bestuurslid van de profgroep Digital Analytics van de MOA en lid van de Raad van Advies van eerste divisieclub Almere City FC.

Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Traffic Builders verstuurt 1x per maand een nieuwsbrief. Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.