Traffic Builders spreker op Search Engine Strategies 2010 (17/18 maart)

Tijdens Search Engine Strategies Amsterdam 2010 – hét event voor search-experts, consultants, marketeers, webmasters en beleidsbepalers verzorgt Traffic Builders een workshop én een congresdag-sessie, waarin we onder meer ingaan op video advertising. Op 17 en 18 maart komen in Grand Hotel Krasnapolsky zo de nieuwste tactische en strategische ontwikkelingen op het gebied van zoekmachinemarketing aan de orde.

Een prachtige website en een geïnteresseerde doelgroep alleen is niet voldoende. Een website moet vooral ook gevonden kunnen worden, organisch of via advertenties. Search Engine Strategies 2010 biedt twee dagen de laatste feiten en inzichten over zoekmachinemarketing en zoekmachineoptimalisatie.

Woensdag 17 maart: praktische workshops SEO en SEA

Verdeeld over twee rondes worden diverse interessante workshops gegeven. In workshopronde 1 tussen 09:30-12:30 uur geeft Wolter Tjeenk Willink namens Traffic Builders een presentatie over Search Engine Marketing in de overall markt strategie.

Ingegaan wordt op de volgende vragen:

  • Welke rol of functie heeft zoekmachinemarketing (zowel SEO als SEA) in de marketingmix anno 2010?
  • Hoe stemt u uw zoekmachinemarketingstrategie en -budget af op de andere marketinginstrumenten die u inzet?
  • Hoe zorgt u ervoor dat conversies en conversiewaarde aan het juiste marketingkanaal worden toegekend en Return On Investment correct wordt berekend?

Ook andere vragen van strategische aard kunnen tijdens deze workshop worden behandeld.

Gedurende deze eerste dag zijn verder boeiende workshops te bezoeken met de themas Conversion Optimization, Linkbuilding voor een optimaal resultaat en Hogere conversies met landingspaginas.
Volledig programma workshops SES Amsterdam, woensdag 17 maart

Donderdag 18 maart: congresdag met deels internationaal programma

De tweede dag van Search Engine Strategies Amsterdam biedt een keur aan nationale en internationale sprekers. s Ochtends omvat het programma onder meer een bijdrage van international keynote speaker Bill Hunt en een visie op de stand van zaken betreffende zoekmachinemarketing in Nederland door IAB Taskforce Search.

s Middags vinden drie parallelsessies plaats. Tijdens de tweede sessie, van 14:05-14:50 uur, spreekt Pieter van der Gulik (samen met Wolter Tjeenk Willink) namens Traffic Builders over Video optimalisatie en mogelijkheden van video advertising.

Ingegaan wordt op de volgende zaken:

  • Wat verklaart het toenemende belang van video in de marketingmix?
  • Hoe en waar kun je video optimaal inzetten?
  • Wat zijn de mogelijke toepassingen van video advertising?
  • Hoe kun je Google en YouTube optimaal inzetten voor video advertising?

Ook wordt een succesvolle praktijkcase toegelicht. Voor de BOVAG-campagne Blij dat ik motor rij heeft Traffic Builders i.s.m. M2 Media vanaf voorjaar 2009 actief bezoek aangejaagd voor de website www.blijdatikmotorrij.nl. Binnen Google zijn alle vertoningsmogelijkheden optimaal gecombineerd, voor tekst én beeld. Ook in-video advertising was onderdeel van de strategie.

Gedurende de dag  kunt u tevens sessies bezoeken met themas als Linkbuilding, SEO copywriting, Wat doet Web Analytics met conversie?, Inhouse-SEM vanuit 3 perspectieven en Van lead naar klant via zoekmachine marketing’.
Volledig programma congresdag SES Amsterdam, donderdag 18 maart

Op donderdag vindt ook plaats de uitreiking van de bekende Search Engine Marketing Award: De Speld.

Locatie:
NH Hotel Krasnapolsky
Dam 9
1012 JS Amsterdam