Traffic Builders spreker op Search Marketing Thursday 2010 (editie 2 – 15 april)

Op donderdag 15 april vindt weer Search Marketing Thursday plaats, de 2-maandelijkse zoekmachinemarketing update van Taskforce Search, ditmaal in Seats2Meet (Utrecht). Zoals altijd worden de laatste cases, trends en ontwikkelingen gepresenteerd op het gebied van zoekmachinemarketing. Traffic Builders verzorgt een sessie over conversie attributie.

Gratis kennis over zoekmachinemarketing

De Search Marketing Thursday is een initiatief van de IAB Taskforce Search en is gratis te bezoeken door zowel IAB leden als niet-leden. De tweede Search Marketing Thursday van 2010 vindt op donderdag 15 april plaats bij Seats2Meet Utrecht, eenvoudig bereikbaar op Hoog Catharijne. Het seminar duurt van 16.00-18:00 uur, met inloop vanaf 15.30 uur. Je moet je vooraf wel even aanmelden.

Programma Search Marketing Thursday, 15 april 2010

De eerste editie van dit jaar op 25 februari werd goed bezocht en was een succes. De tweede editie heeft wederom een aansprekend programma. Wie spreken deze keer en over welk onderwerp?

Het gebeurt wekelijks dat ‘Search Engine Optimizers’ websites onder handen krijgen die in de basis niet goed in elkaar zitten, terwijl de bouwers of beheerders ervan menen toch al behoorlijk wat seo-kennis te bezitten. Hoe kan dat dan? Tegenwoordig kan iedereen met wat technische affiniteit een website bouwen, en dat is geweldig. De ontwikkeling van een voor zoekmachines vriendelijk ingerichte website is inmiddels echter een serieus vakgebied geworden, of zou dat in ieder geval moeten zijn. Want wat moet een bedrijf met een mooie, dure website als Google er weinig mee kan? Alain Sadon behandelt een case waarin hij uitlegt hoe een website zoekmachinevriendelijk kan worden opgezet.

De online marketingmix bestaat anno 2010 uit meerdere kanalen. Denk aan affiliate marketing, e-mail marketing en voor ca. 50% van het online mediabudget uit zoekmachinemarketing. Met deze diversiteit aan kanalen wordt het steeds complexer en belangrijker om het rendement van elk kanaal correct te meten en data juist te interpreteren. De reden hiervoor is de volgende: de conversie van een bezoeker die via meerdere campagnes binnen is gekomen alvorens te converteren naar de gewenste doelactie, wordt veelal toegekend aan het laatste kanaal van binnenkomst: het “Last Cookie Counts” principe. Zowel tussen mediakanalen onderling als binnen één mediakanaal kan dit leiden tot foutieve toekenning van conversies.
Wolter Tjeenk Willink geeft in deze presentatie concrete handvatten voor het effectiever meten en bijsturen van internet marketing campagnes op basis van conversie attributie.

  • Site Clinic

De Search Marketing Thursday wordt traditiegetrouw afgesloten met de Site Clinic, waarbij diverse door het publiek aangedragen websites onder de loep worden genomen door 3 SEO experts. Zij geven tips over verbeterpunten op het gebied van usability en vindbaarheid. In het panel zullen deze keer plaatsnemen Dennis Sievers (Indenty), Lenny de Rooy (Tribal Internet Marketing) en Frank Husmann (Search Factory).

Agenda overige seminars Search Marketing Thursday 2010

De Search Marketing Thursday vindt dit jaar na 15 april a.s. ook nog plaats op de volgende data: 10 juni 2010, 23 september 2010 en 18 november 2010. Houd de website in de gaten voor locaties en aanvullende informatie over het programma.