Niels Bijvoet 26 augustus 2010 / Social Media Marketing
Leestijd: 2 minuten

Op netwerksite LinkedIn is Nederland de actiefste markt. En vanaf vandaag telt Linkedin officieel twee miljoen Nederlandse leden. Daarvan werkt het grootste deel in de IT-sector. Rotterdam is in Nederland de stad met de meeste LinkedIn’ers.

Het gaat goed met LinkedIn, dat overigens wel steeds meer concurrentie ondervindt van de zakelijke netwerksite Xing. Inmiddels is de helft van de Nederlandse professionals actief op LinkedIn, vanaf vandaag officieel 2 miljoen. Gezamenlijk hebben die 2 miljoen leden bijna 33.000 Nederlandse groepen opgericht. Een LinkedIn-groep verbindt mensen met gezamenlijke interesses, en biedt je de mogelijkheid vragen te stellen (bv. over je vakgebied) en deel te nemen aan (inhoudelijke) discussies binnen de groep waarvan je lid bent.

linkedin.jpg

Populariteit LinkedIn in Nederland ‘logisch’

Eugenie van Wiechen, country manager van LinkedIn Nederland heeft wel een verklaring voor de grote populariteit van het sociale netwerk in ons land: Nederlanders vinden het leuk om te netwerken. De combinatie van een non-hiërarchische cultuur, sterke zakelijke contacten en internet spreekt de Nederlanders aan.

Veel LinkedIn-gebruikers werken in IT-sector

Interessant is om te weten wie nou precies op LinkedIn zit in Nederland. Wat doet men bijvoorbeeld voor werk? Het blijkt dat 1 op de 20 Nederlandse LinkedIn’ers werkzaam is in de IT-sector. Het is daarmee de populairste sector op de netwerksite. Eén van de grootste groepen op LinkedIn is dan ook gerelateerd aan IT, namelijk Dutch ICT Professionals, met ruim 13.000 leden.

De meest ‘LinkedIn-minded’ stad in Nederland is Rotterdam. Ruim 20 procent van de Rotterdammers heeft een profiel op LinkedIn. Vlak daarachter volgen Utrecht en Amsterdam, respectievelijk met 19 en 18 procent.

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Twee miljoen Nederlanders op LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.