Home » Social Media Marketing » Tweetdeck: overname?

Tweetdeck: overname?

Tweetdeck, een populaire software-applicatie om social netwerksites zoals Twitter en Facebook bij te houden, verandert wellicht van eigenaar. Het bedrijf zou op het punt staan overgenomen te worden door het Amerikaanse bedrijf Ubermedia, dat 30 miljoen dollar (22 miljoen euro) wil betalen voor Tweetdeck.

De Britse zakenkrant Financial Times bracht dit nieuws op basis van anonieme bronnen. De krant zegt ook dat overname van Tweetdeck volgende maand zal worden beklonken. De overnamesom zal naar verwachting bestaan uit een combinatie van contanten en aandelen, zoals uit te betalen aan de eigenaren van Tweetdeck.

Tweetdeck draait nog geen omzet..

Tweetdeck is zoals gezegd een populaire applicatie; meer dan 20 miljoen mensen hebben Tweetdeck gedownload vanaf 2008. Maar Tweetdeck heeft nog geen grote omzet weten te draaien. De situatie is vergelijkbaar met Twitter, waarover momenteel ook overnamegeruchten rondgaan.

Groot ‘social media’-marktaandeel

De overname van Tweetdeck betekent een lucratieve opbrengst voor investeerders zoals Betaworks en ProFounders Capital. Ubermedia heeft onlangs ook andere softwareprogrammas overgenomen zoals UberTwitter en EchoFon. Tweetdeck zal de grootste overname van Ubermedia tot nu toe worden. Deze drie programma’s samen omvatten straks dan ook een aanzienlijk aandeel in de markt van sociale netwerk applicaties. Hoe Ubermedia uiteindelijk grote omzetten denkt te gaan halen uit deze applicaties, is nog onduidelijk.

Bron: Techzine.nl


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Mis geen blogartikel meer!

Ontvang onze blogartikelen gewoon in jouw mailbox

Niels Bijvoet
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Niels

Niels is een gedreven SEO Consultant, met extra aandacht voor content strategie, content marketing en mobile. Is in het weekend drummer in een toffe band.

Neem contact op met Niels
Blijf op de hoogte van

De laatste trends & ontwikkelingen

Mis geen blogartikel meer!

Ontvang onze blogartikelen per mail