Twitter advertentieopbrengsten 2011: 150 miljoen dollar

Geschatte leestijd: < 1 minuten

De advertentieopbrengsten van social media-platform Twitter zullen dit jaar ruim 150 miljoen dollar bedragen, aldus onderzoeksbureau Emarketer. Dat is meer dan een verdrievoudiging in vergelijking met de 45 miljoen dollar in 2010, het jaar dat Twitter met advertentiediensten begon.

Het merendeel van de opbrengsten komt uit de Verenigde Staten, zo’n 140 miljoen dollar. Een klein deel, slechts 11 miljoen dollar, komt uit overige landen.

Waarde creëren naast grote spelers

Volgens Debra Aho Williamsin, analist bij Emarketer, zullen die opbrengsten blijven stijgen als Twitter zijn waarde kan bewijzen naast grote spelers als Facebook. Voor 2012 voorspelt het onderzoeksbureau advertentieopbrengsten van 250 miljoen dollar voor Twitter: vanuit de Verenigde Staten komt dan waarschijnlijk zo’n 225 miljoen dollar.

Twitter vs. Facebook en MySpace

In vergelijking met Facebook zijn de advertentieopbrengsten van Twitter voor dit jaar nog klein te noemen. Facebook is waarschijnlijk goed voor 4 miljard dollar aan advertentieopbrengsten in 2011. De advertentieopbrengsten van Twitter (150 miljoen) en MySpace (184 miljoen) zijn vrijwel hetzelfde. Verwacht wordt dat Twitter in 2010 met 250 miljoen dollar aan advertentieopbrengsten het beter doet dan MySpace (156 miljoen in 2012).

Verschillende Twitter-advertentiediensten

Er is het afgelopen jaar volop geëxperimenteerd met Twitter-advertentiediensten. Zo kunnen merken met Promoted Tweets tegen betaling hun tweet bovenaan de zoekresultaten laten tonen. Promoted Trends geeft adverteerders de mogelijkheid hun merk te tonen wanneer er op een bepaald topic wordt gezocht. En met Promoted Accounts verschijnen merken en andere geïnteresseerden tegen betaling in het lijstje waar Twitter advies geeft wie de gebruiker zou moeten volgen (de who to follow’-lijst).

Bron: emerce.nl


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Niels Bijvoet
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Niels

Niels is een bevlogen Content Marketing Strateeg, en maakte bij Traffic Builders eerder al veel kilometers als SEO Consultant en Copywriter. Met waardevolle content-oplossingen de juiste doelgroepen faciliteren in ‘hun ideale klantreis door de funnel’ staat bij hem centraal. Dat kan via een ROI-gedreven multi-channel contentstrategie inclusief creative concepting, maar net zo goed via een subtiele speldenprik op het juiste moment. Daag hem uit, dan doet hij dat met jou!

Neem contact op met Niels
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.