Twitter trekt jongere gebruikers dan Facebook

Geschatte leestijd: < 1 minuten

Twitter heeft een jonger publiek dan Facebook, zo concludeert Pew Internet in een onderzoek naar sociale netwerken. Het onderzoek beschreef het gebruik van sociale netwerken in de VS.

Twitter en andere ‘status update’-services worden inmiddels gebruikt door ongeveer 19% van alle internetgebruikers. Hiermee worden alle social media bedoeld waarin gebruikers door middel van een korte tekst kunnen vertellen waar ze zijn, wat ze doen etc. Dit is een flinke stijging ten opzichte van het vorige onderzoek, een halfjaar geleden. Destijds zei 11% gebruik te maken van Twitter, Facebook of een ander sociaal netwerk met status updates.

Twitter blijkt volgens het onderzoek een jongere aanhang te hebben dan Facebook. Als de medianen van verschillende sociale netwerken naast elkaar worden gelegd, dan is die van MySpace met 26 jaar het laagst (was 27 in mei 2008). Twitter komt daarna met een mediaan van 31, gevolgd door Facebook met 33 (was in mei 2008 26). De hoogste leeftijdsmediaan is te vinden bij LinkedIn. Die is nu 39, maar was ongeveer 1,5 jaar geleden nog 40. Onderstaande grafiek van Pew Internet laat zien hoe de gebruikers van verschillende leeftijden zich verdelen over Twitter.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Marek
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Marek

Neem contact op met Marek
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.