Marek 28 oktober 2009 / Social Media Marketing
Leestijd: < 1 minuten

Twitter behoort sinds kort tot officiële lesstof op de Australische Griffith University. Studenten journalistiek worden daar geacht Twitter op de voet te volgen. Australië is daarmee de tweede natie die social media in de lesstof verwerkt.

Twitter wordt steeds meer gebruikt door politici. Zo ook de premier van Australië, die geregeld Twitter gebruikt waar het voor bedoeld is en over zijn eigen reilen en zeilen tweet. De studenten gebruiken Twitter als een oefening in zelfreflectie. De reacties van studenten lopen uiteen. Velen vragen zich af of het gebruik van social media als Twitter en Facebook daadwerkelijk een toegevoegde waarde heeft.

Australië is niet de eerste natie die Twitter belangrijk genoeg acht om het sociale netwerk in de schoolbanken te behandelen. Ook in Groot-Brittannië zijn social media al verplichte lesstof. Het is nu afwachten wanneer Nederland een social media studie gaat toevoegen aan het aanbod.

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Twitter verplichte lesstof in Australië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Social Media

REAN® en het REAN® logo zijn door Traffic Builders B.V. geregistreerde merken. Het REAN®-model en REAN®-framework zijn door Traffic Builders B.V. ontwikkelde en beschermde modellen (hierna te noemen: “het werk”). Het kopiëren, distribueren, vertonen en uitvoeren van het werk en afgeleide werken is toegestaan op voorwaarde van het vermelden van de oorspronkelijke auteur (Wolter Tjeenk Willink, Traffic Builders B.V., met hyperlinkverwijzing naar www.traffic-builders.com), doch uitsluitend voor niet-commerciële doeleinden en onder een identieke licentie, overeenkomstig de CC BY-NC-SA 3.0 NL licentie. Zie voor meer informatie https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/nl/