Twitter wordt gevolgd door kwaadwillenden

Twitter is een ideaal platform voor mensen die graag veel over zichzelf vertellen. Nog meer dan op andere social media berichten op Twitter mensen over waar ze zijn en wat ze doen, ongeacht de toegevoegde waarde van hun nieuws voor de wereld. Ook de malafide medemens heeft deze kracht van Twitter ontdekt: criminelen speuren de microblogs af naar mensen die op vakantie zijn, om vervolgens in te breken.

Social media bieden veel informatie aan criminelen

Dat de populariteit van Twitter zelfs naar het boevengilde van de oude stempel zou doorslaan, hadden waarschijnlijk weinig mensen verwacht. Verrassend is het echter niet, want voor kwaadwillenden bieden de microblogs een schat aan informatie. Velen op Twitter vinden het namelijk, zoals gezegd, zeer belangrijk om anderen continu te laten weten waar ze zijn.

Social banner

Wat het nadeel is van je leven zo gedetailleerd via social media delen, ondervond een Amerikaanse man. Hij Twitterde over de rit die hij naar zijn vakantieadres had afgelegd. Een paar uur later werd zijn huis ontdaan van inboedel en kostbaarheden. De politie heeft een flinke lijst met verdachten om af te werken, aangezien de Tweets van de man openbaar zijn. In ieder geval was dit een leerzame ervaring voor de Amerikaan. Hij let voortaan beter op wat hij over Twitter deelt.

Twitter vaker negatief in het nieuws

Twitter heeft het al vaker te verduren gehad in de media. Zo zou het sociale netwerk ongezond zijn en werd zelfs gezegd dat Twitter slecht voor het menselijk brein is. Ook blijven hackers opduiken tussen de ‘Tweets’. Ondanks dat alles blijft deze aparte vorm van social media mateloos populair.