Marek 09 juni 2009 / Traffic Builders nieuws
Leestijd: < 1 minuten

Twitter is een ideaal platform voor mensen die graag veel over zichzelf vertellen. Nog meer dan op andere social media berichten op Twitter mensen over waar ze zijn en wat ze doen, ongeacht de toegevoegde waarde van hun nieuws voor de wereld. Ook de malafide medemens heeft deze kracht van Twitter ontdekt: criminelen speuren de microblogs af naar mensen die op vakantie zijn, om vervolgens in te breken.


Social media bieden veel informatie aan criminelen
Dat de populariteit van Twitter zelfs naar het boevengilde van de oude stempel zou doorslaan, hadden waarschijnlijk weinig mensen verwacht. Verrassend is het echter niet, want voor kwaadwillenden bieden de microblogs een schat aan informatie. Velen op Twitter vinden het namelijk, zoals gezegd, zeer belangrijk om anderen continu te laten weten waar ze zijn.

Wat het nadeel is van je leven zo gedetailleerd via social media delen, ondervond een Amerikaanse man. Hij Twitterde over de rit die hij naar zijn vakantieadres had afgelegd. Een paar uur later werd zijn huis ontdaan van inboedel en kostbaarheden. De politie heeft een flinke lijst met verdachten om af te werken, aangezien de Tweets van de man openbaar zijn. In ieder geval was dit een leerzame ervaring voor de Amerikaan. Hij let voortaan beter op wat hij over Twitter deelt.

Twitter vaker negatief in het nieuws
Twitter heeft het al vaker te verduren gehad in de media. Zo zou het sociale netwerk ongezond zijn en werd zelfs gezegd dat Twitter slecht voor het menselijk brein is. Ook blijven hackers opduiken tussen de ‘Tweets’. Ondanks dat alles blijft deze aparte vorm van social media mateloos populair.

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Twitter wordt gevolgd door kwaadwillenden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Social Media

REAN® en het REAN® logo zijn door Traffic Builders B.V. geregistreerde merken. Het REAN®-model en REAN®-framework zijn door Traffic Builders B.V. ontwikkelde en beschermde modellen (hierna te noemen: “het werk”). Het kopiëren, distribueren, vertonen en uitvoeren van het werk en afgeleide werken is toegestaan op voorwaarde van het vermelden van de oorspronkelijke auteur (Wolter Tjeenk Willink, Traffic Builders B.V., met hyperlinkverwijzing naar www.traffic-builders.com), doch uitsluitend voor niet-commerciële doeleinden en onder een identieke licentie, overeenkomstig de CC BY-NC-SA 3.0 NL licentie. Zie voor meer informatie https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/nl/