Home » Social Media Marketing » Twitteraars in Nederland: toename van 33 procent

Twitteraars in Nederland: toename van 33 procent

Het social media-platform Twitter blijft ook in Nederland aan populariteit winnen. Het aantal actieve Nederlanders op Twitter is in de periode november 2010 tot en met januari 2011 toegenomen met ruim 33 procent. Er zijn nu ruim 418.000 Nederlanders actief op de microblogdienst.

Dat blijkt uit onderzoek van Twirus, een bedrijf dat sinds anderhalf jaar elk kwartaal een dergelijk onderzoek uitvoert en zo in kaart wil brengen hoe Twitter gebruikt wordt. Onder de bijna 419.000 Nederlanderse twitteraars worden ook de mensen gerekend die niet in het Nederlands berichten schrijven/plaatsen op Twitter. Leden met een afgesloten account zijn niet in het onderzoek meegenomen.

Wanneer ben je een actieve Twitteraar?

Om als actieve twitteraars te kunnen worden bestempeld, moet iemand minimaal 10 berichten per maand op Twitter plaatsen. In oktober 2010 waren dat er 314.000. De populairste Nederlandse twitteraar is dj Armin van Buuren, met bijna 310.000 followers. Zijn collega dj Tiësto staat met ruim 296.000 volgers op positie twee.

Bron: nu.nl


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Mis geen blogartikel meer!

Ontvang onze blogartikelen gewoon in jouw mailbox

Niels Bijvoet
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Niels

Niels is een gedreven SEO Consultant, met extra aandacht voor content strategie, content marketing en mobile. Is in het weekend drummer in een toffe band.

Neem contact op met Niels
Blijf op de hoogte van

De laatste trends & ontwikkelingen

Mis geen blogartikel meer!

Ontvang onze blogartikelen per mail