Twitteraars in Nederland: toename van 33 procent

Geschatte leestijd: < 1 minuten

Het social media-platform Twitter blijft ook in Nederland aan populariteit winnen. Het aantal actieve Nederlanders op Twitter is in de periode november 2010 tot en met januari 2011 toegenomen met ruim 33 procent. Er zijn nu ruim 418.000 Nederlanders actief op de microblogdienst.

Dat blijkt uit onderzoek van Twirus, een bedrijf dat sinds anderhalf jaar elk kwartaal een dergelijk onderzoek uitvoert en zo in kaart wil brengen hoe Twitter gebruikt wordt. Onder de bijna 419.000 Nederlanderse twitteraars worden ook de mensen gerekend die niet in het Nederlands berichten schrijven/plaatsen op Twitter. Leden met een afgesloten account zijn niet in het onderzoek meegenomen.

Wanneer ben je een actieve Twitteraar?

Om als actieve twitteraars te kunnen worden bestempeld, moet iemand minimaal 10 berichten per maand op Twitter plaatsen. In oktober 2010 waren dat er 314.000. De populairste Nederlandse twitteraar is dj Armin van Buuren, met bijna 310.000 followers. Zijn collega dj Tiësto staat met ruim 296.000 volgers op positie twee.

Bron: nu.nl


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Niels Bijvoet
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Niels

Niels is een bevlogen Content Marketing Strateeg, en maakte bij Traffic Builders eerder al veel kilometers als SEO Consultant en Copywriter. Met waardevolle content-oplossingen de juiste doelgroepen faciliteren in ‘hun ideale klantreis door de funnel’ staat bij hem centraal. Dat kan via een ROI-gedreven multi-channel contentstrategie inclusief creative concepting, maar net zo goed via een subtiele speldenprik op het juiste moment. Daag hem uit, dan doet hij dat met jou!

Neem contact op met Niels
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.