Home » Zoekmachine Adverteren (SEA) » Update Google Adwords: lange titels mogelijk

Update Google Adwords: lange titels mogelijk

Google Adwords heeft onlangs een wijziging in de weergave van advertenties boven de organische zoekresultaten aangekondigd. Achter de titel kan de eerste omschrijvingsregel worden toegevoegd. Gevolg: een langere titel. Volgens Google levert dit betere resultaten op voor adverteerders.

Google test voortdurend met de presentatie van hun AdWords-advertenties. Zo worden ze relevanter voor ‘internetgebruikers / zoekers’, en tegelijkertijd zal de portemonnee van Google er ook niet platter van worden natuurlijk.

Onlangs is er een interessante wijziging doorgevoerd voor de Google AdWords-top advertenties oftewel de Adwords-advertenties boven de organische zoekresultaten.

Lange titel AdWords-top advertentie

De titel van een Google AdWords-advertentie kan nu aanzienlijk langer zijn. Achter de ‘primaire’ titel van de AdWords-advertentie kun je nu de eerste regel van de advertentietekst plaatsen, gescheiden door een min-teken (-).

Let op: je advertenties worden alleen op de nieuwe wijze vertoond als je de eerste beschrijvingsregel van de advertentietekst afsluit met een punt, uitroepteken of vraagteken.

Google heeft op het AdWords blog aangekondigd dat deze wijziging permanent wordt doorgevoerd voor alle landen.

Hoe ziet de verandering eruit?

Was tot nu toe een korte titel nog de standaard…

google adwords korte titel.jpg

Binnenkort kunnen Adwords-top advertenties er zo uitzien:

google adwords langere titel.jpg

Lange Adwords-titel vs. SEO-resultaten

De wijziging is overigens weer een ‘visuele verschuiving’ van de betaalde resultaten richting de weergave van organische resultaten. In hoeverre dit van invloed is op de effectiviteit van SEO-inspanningen, zal zich moeten uitwijzen.

Bron: Google Adwords-blog


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Mis geen blogartikel meer!

Ontvang onze blogartikelen gewoon in jouw mailbox

Niels Bijvoet
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Niels

Niels is een gedreven SEO Consultant, met extra aandacht voor content strategie, content marketing en mobile. Is in het weekend drummer in een toffe band.

Neem contact op met Niels
Blijf op de hoogte van

De laatste trends & ontwikkelingen

Mis geen blogartikel meer!

Ontvang onze blogartikelen per mail