Update SEOmoz toolbar nieuwe features

De SEOmoz-toolbar is flink geupdate voor Firefox en Chrome. Zoekmachine-optimalisatie specialisten duiken daar natuurlijk meteen bovenop. Hier bij Traffic Builders is het een van de tools die we in de gaten houden, gebruiken en vergelijken met onze eigen maatwerk seo-tools. Interessante nieuwe features van de geupdate SEOmoz-toolbar zijn bijvoorbeeld de exportfunctie met backlink data, de uitgebreide mogelijkheid om locatiegerelateerde data aan te passen voor je zoekprofiel en het highlighten van keywords en followed links.

Hieronder enkele handige nieuwe features van de SEOmoz-toolbar kort toegelicht (mede op basis van hun eigen blogpost):

1. Highlighten van keywords, (no)follow en externe links op je pagina

Met deze ‘highlight-functie’ zie je bijvoorbeeld direct al je followed links, interne links of uitgaande links. Ook kun je direct keywords laten oplichten. Handig als je met seo copywriting bezig bent om je website beter te laten presteren.

seomoz toolbar - highlights.jpg

 

2. Nieuw SERP control panel custom search profiles en exportfunctie

De SERP Control Panel opent na login (als het goed is, refresh anders even) vanzelf rechtsboven in je venster, zodra je een zoekopdracht uitvoert in een zoekmachine. Met deze nieuwe feature kun je tot 10 profielen aanmaken en gebruiken, om zo toegespitste zoekresultaten te kunnen oproepen of vergelijken. Maak eenvoudig onderscheid per zoekmachine of locatie tot op city level, om zo nauwkeurig mogelijk voor jou relevante zoekresultaten op te kunnen roepen.

Zeker als je zoekmachine-optimalisatie (seo) bezigt op een manier waarbij de landsgrenzen worden overschreven, zijn deze custom search profiles erg handig.

Tip: selecteer naar keuze non-personal search results om je persoonlijke zoekgeschiedenis uit te schakelen.

 

seomoz toolbar - serp control panel.jpg

3. Snelle CSV-export functie voor je SERP-resultaten

De snelle CSV-export functie toegankelijk via de SERP Control Panel – maakt het leven ook weer wat makkelijker. Exporteer een specifieke resultatenpagina, inclusief relevante en zeer bruikbare link-data per zoekresultaat.

4.Snel informatie over (links naar) rootdomein of subdomein

In de nieuwe SEOmoz-toolbar kun je daarnaast eenvoudig kiezen voor een weergave van variabelen voor een rootdomein of subdomein. Linkvermeldingen zijn clickable en loodsen je direct door naar Open Site Explorer voor een meer specifieke (back)linkanalyse.

seomoz toolbar - rootdomein subdomein ose.jpg

 

5. Pagina analyse: html-elementen, atrributes en link data

Een snelle scan van belangrijke on-page factoren is eenvoudig. Klik op het vergrootglas in de toolbar en kies voor page elements (tags en metadata), attributes (gedetailleerde informatie, van laadtijd tot type op-page links) of link data en informatie over domeinautoriteit. Je krijgt in 3 tabjes overzichtelijk de informatie aangereikt.

seomoz toolbar - on page analysis.jpg

 

 

6. Kijk naar je pagina zoals een zoekmachine dat doet & meer

Met een handige selectiefunctie kun je nu een pagina bekijken zoals een specifieke zoekmachine dat ook doet. Ga via Settings (de radartjes) naar Browse as en selecteer een zoekmachine naar keuze. Ook Javascript uitzetten of images uitzetten is eenvoudig, waarna je met een klik weer de default-instelling kunt activeren.

seomoz toolbar - browse settings.jpg

 

 

Video over nieuwe SEOmoz-toolbar:

Wil je meer weten over de geupdate SEOmoz-toolbar? Kijk dan ook eens naar de onderstaande video.