Niels Bijvoet 18 februari 2011 / Zoekmachine Optimalisatie (SEO)
Leestijd: 2 minuten

Google heeft een nieuwe stap gezet in het verbeteren c.q ‘nog relevanter maken’ van de zoekresultaten. Webpaginas die zijn gedeeld/geschreven door vrienden – via Twitter, Facebook, Youtube, hun blog e.d. – kunnen voortaan ook automatisch tussen de zoekresultaten worden getoond in plaats van helemaal onderaan de pagina. De update zal op korte termijn wereldwijd zijn, zo is bekend gemaakt op het Google-blog.

In de onderstaande drie punten geef ik je kort aan wat de opvallendste wijzigingen zijn van deze Google Social Search-update.

1. Mix van gewone en ‘sociale’ zoekresultaten

Je zult in zoekresultaten meer informatie verwerkt zien van mensen die je kent of belangrijk vindt (vrienden, collega’s e.d. waarmee je bent gelinkt). Ben je van plan de Kilimanjaro te beklimmen, en je vriend Matt heeft daar iets over geschreven, dan ga je die post en een profielfoto van hem ergens terugzien in de organische zoekresultaten.

google social search update 1.jpg

2. Publiek gedeelde links van vrienden zichtbaar

“Als vrienden, familie of andere relaties een pagina hebben gedeeld via Twitter of Facebook, dan zal die website wellicht hoger in de aan jou vertoonde zoekresultaten komen te staan dan het geval was geweest als zij dat niet hadden gedaan, aldus Google. Onder het zoekresultaat wordt getoond wie van je vrienden de link heeft gedeeld en via welk (publiekelijk) platform.

google social search update 2.jpg

3. Meer controle over vertoningen accounts

Google laat de sociale zoekresultaten niet meer alleen afhangen van pagina’s die zijn gedeeld via een Google-account. Ook de paginas die dus zijn gedeeld door vrienden op Twitter, maar dit niet hebben gekoppeld aan hun Google-account, zullen nu mogelijk in jouw zoekresultaten verschijnen. Overigens biedt Google ook de mogelijkheid om bepaalde sociale netwerken niet te tonen in de zoekresultaten.

Google zegt hierover:

“Weve given you more control over how you connect accounts, and made connecting accounts more convenient. You can still connect accounts publicly on your Google profile, but now weve added a new option to connect accounts privately in your Google Account. (After all, you may not want everyone to know youre @spongebobsuperfan on Twitter.) In addition, if our algorithms find a public account that might be yours (for example, because the usernames are the same), we may invite you to connect your accounts right on the search results page and in your Google Account settings.”

google social search update 3.jpg

VIDEO – Update Google Social Search:

Om meer te weten te komen over de veranderingen in Google Social Search, bekijk deze video.

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Upgrade Google Social Search: meer sociale zoekresultaten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Social Media

REAN® en het REAN® logo zijn door Traffic Builders B.V. geregistreerde merken. Het REAN®-model en REAN®-framework zijn door Traffic Builders B.V. ontwikkelde en beschermde modellen (hierna te noemen: “het werk”). Het kopiëren, distribueren, vertonen en uitvoeren van het werk en afgeleide werken is toegestaan op voorwaarde van het vermelden van de oorspronkelijke auteur (Wolter Tjeenk Willink, Traffic Builders B.V., met hyperlinkverwijzing naar www.traffic-builders.com), doch uitsluitend voor niet-commerciële doeleinden en onder een identieke licentie, overeenkomstig de CC BY-NC-SA 3.0 NL licentie. Zie voor meer informatie https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/nl/