Niels Bijvoet 28 juli 2011 / Zoekmachine Optimalisatie (SEO)
Leestijd: 3 minuten

Open Site Explorer, de ‘search engine for links’ van SEOmoz, heeft een upgrade gehad. Versie 3 van deze uitgebreide linkbuilding tool heeft een aantal duidelijke verbeteringen. Interessant zijn met name de toevoegingen van social media-metrics, geavanceerde data-exportfuncties (naar CSV) en de mogelijkheid om tot 5 sites tegelijkertijd te analyseren voor bv. linkpagina’s, subdomains en rootdomains.

Allereerst valt het nieuwe design op van deze versie 3 van Open Site Explorer. Rustig, clean, oftewel: lekker werkzaam.

Voer je een url in, dan krijg je een vetrouwd algemeen overzicht met linkmetrieken. In deze upgrade is dat nu ook inclusief data voor Facebook (likes en shares), Twitter en – wie had anders verwacht? – Google Plus.

open site explorer - overzicht metrieken.jpg

Filteropties uitgebreid

De filtermenu’s zijn her en der aangepast. Handig is ook de mogelijkheid om links in groepen per domein óf als afzonderlijke links te tonen.

open site explorer - link filters.jpg

Sociale links

De toenemende invloed van ‘social media‘ op rankings en autoriteit wordt ook weerspiegeld in de vernieuwde Top Pages-feature, waarin sociale metrieken zijn opgenomen. Het geeft je inzicht in hoe veelgelinkte content presteert binnen sociale media. Heb je bijvoorbeeld een populair blog, dan is dit inzicht zeer interessant.

open site explorer versie 3 - top pages.jpg

Specifiek snuffelen & vergelijk je suf

Andere nieuwe opties in de OSE-upgrade betreffen onder meer de mogelijkheid om specifieker te kijken naar anchor text en linking domains, al dan niet gecombineerd. Hier bij Traffic Builders werd ook enthousiast gereageerd op de mogelijkheid om eenvoudig meerdere sites tegelijk aan een analyse te onderwerpen voor diverse metrieken.

Cool is ook de snel scanbare visualisatie onderaan (een soort donuts), die duidelijkheid verschaft over de verhouding followed/ non-followed links en interne/ externe links.

open site explorer versie 3 - metrieken vergelijken.jpg

 

open site explorer versie 3 - verhouding links per site.jpg

Exporteren gefilterde data

Het mooie van OSE is natuurlijk de data-exportfunctie (CSV), die het leven van leergierige linkbuilders nu nog wat makkelijker maakt. Nieuwe  geavanceerde rapporten kunnen worden opgesteld inclusief naar eigen wens in te stellen filters, bijvoorbeeld voor type links, linklocatie en keywords. Nuttig als je met name in een competitieve markt linkbuildingkansen wilt ontdekken.

open site explorer versie 3 - advanced reports.jpg

 

Meer weten over effectieve linkbuilding?

Benieuwd naar mogelijkheden van linkbuilding (of zoals wij het noemen: authority building), en de wijze waarop het kan bijdragen aan uw effectieve strategie voor zoekmachine-optimalisatie? Neem vrijblijvend contact op met Traffic Builders.

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Upgrade Open Site Explorer (v3) – Linkbuilding tool

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Social Media

REAN® en het REAN® logo zijn door Traffic Builders B.V. geregistreerde merken. Het REAN®-model en REAN®-framework zijn door Traffic Builders B.V. ontwikkelde en beschermde modellen (hierna te noemen: “het werk”). Het kopiëren, distribueren, vertonen en uitvoeren van het werk en afgeleide werken is toegestaan op voorwaarde van het vermelden van de oorspronkelijke auteur (Wolter Tjeenk Willink, Traffic Builders B.V., met hyperlinkverwijzing naar www.traffic-builders.com), doch uitsluitend voor niet-commerciële doeleinden en onder een identieke licentie, overeenkomstig de CC BY-NC-SA 3.0 NL licentie. Zie voor meer informatie https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/nl/