Upgrade Open Site Explorer (v3) – Linkbuilding tool

Open Site Explorer, de ‘search engine for links’ van SEOmoz, heeft een upgrade gehad. Versie 3 van deze uitgebreide linkbuilding tool heeft een aantal duidelijke verbeteringen. Interessant zijn met name de toevoegingen van social media-metrics, geavanceerde data-exportfuncties (naar CSV) en de mogelijkheid om tot 5 sites tegelijkertijd te analyseren voor bv. linkpagina’s, subdomains en rootdomains.

Allereerst valt het nieuwe design op van deze versie 3 van Open Site Explorer. Rustig, clean, oftewel: lekker werkzaam.

Voer je een url in, dan krijg je een vertrouwd algemeen overzicht met linkmetrieken. In deze upgrade is dat nu ook inclusief data voor Facebook (likes en shares), Twitter en – wie had anders verwacht? – Google Plus.

Filteropties uitgebreid

De filtermenu’s zijn her en der aangepast. Handig is ook de mogelijkheid om links in groepen per domein óf als afzonderlijke links te tonen.

Sociale links

De toenemende invloed van ‘social media‘ op rankings en autoriteit wordt ook weerspiegeld in de vernieuwde Top Pages-feature, waarin sociale metrieken zijn opgenomen. Het geeft je inzicht in hoeveel gelinkte content presteert binnen sociale media. Heb je bijvoorbeeld een populair blog, dan is dit inzicht zeer interessant.

Specifiek snuffelen & vergelijk je suf

Andere nieuwe opties in de OSE-upgrade betreffen onder meer de mogelijkheid om specifieker te kijken naar anchor text en linking domains, al dan niet gecombineerd. Hier bij Traffic Builders werd ook enthousiast gereageerd op de mogelijkheid om eenvoudig meerdere sites tegelijk aan een analyse te onderwerpen voor diverse metrieken.

Cool is ook de snel scanbare visualisatie onderaan (een soort donuts), die duidelijkheid verschaft over de verhouding followed/ non-followed links en interne/ externe links.

Exporteren gefilterde data

Het mooie van OSE is natuurlijk de data-exportfunctie (CSV), die het leven van leergierige linkbuilders nu nog wat makkelijker maakt. Nieuwe  geavanceerde rapporten kunnen worden opgesteld inclusief naar eigen wens in te stellen filters, bijvoorbeeld voor type links, linklocatie en keywords. Nuttig als je met name in een competitieve markt linkbuildingkansen wilt ontdekken.

Meer weten over effectieve linkbuilding?

Benieuwd naar mogelijkheden van linkbuilding (of zoals wij het noemen: authority building), en de wijze waarop het kan bijdragen aan uw effectieve strategie voor zoekmachine-optimalisatie? Neem vrijblijvend contact op met Traffic Builders.