Wolter Tjeenk Willink 12 februari 2008 / Zoekmachine Adverteren (SEA)
Leestijd: 2 minuten

ValentijnscadeauHet aantal zoekopdrachten naar Valentijn gerelateerde keywords is sinds begin dit jaar gestaag gestegen. Het is algemeen bekend dat de absolute piek in het zoekgedrag plaats vindt, in de laatste dagen voor 14 februari. Na de 14e breekt de tijd van de laatkomers/niet attente personen aan 🙂 Deze wetenschap is interessant voor zoekmachinemarketing. Waarom? Van dit gegeven maken we gebruik door het getimed aanpassen van advertentieteksten en meta-descriptions. Wat blijkt? Op deze manier genereer je nog meer traffic en conversies.

In deze post doe ik uit de doeken hoe je dit op een logische (redelijk briljante) manier doet. Je instrumenten zijn de meta-descriptions (voor zoekmachine-optimalisatie) en je advertentievarianten (voor advertenties in zoekmachines). De momenten waar je rekening mee moet houden zijn:

Valentijnsdag: Op Tijd
Stel: je bent al 2 a 3 weken voordat Valentijn aanbreekt bezig met het bedenken van een origineel valentijnscadeau. Je wilt natuurlijk iets anders dan vorig jaar voor je geliefde kopen. In de algemene communicatie over Valentijnsdag 2008 hebben we het vervolgens over… Valentijnsdag 2008! Dit zorgt voor een flinke doorklik verbetering op advertenties en zoekresultaten.

Valentijnsdag: Net op Tijd
Je bent op 12 of 13 februari aan het zoeken naar een valentijnscadeau. Je weet dat je weinig indruk maakt op je geliefde als je kaartje of cadeau op 15 februari wordt bezorgd. Advertenties of zoekresultaten waarin duidelijk wordt gemaakt dat je presentje netjes op tijd wordt bezorgd, zijn dus extra aantrekkelijk.

Valentijnsdag: Te Laat!
Het is niet anders, je bent te laat. Dat wil niet zeggen dat je niet alsnog attent kunt zijn. Door dit feit te benadrukken in meta-descriptions en eventuele advertenties, spreken we ook deze mensen aan.

Ben je nog op zoek naar een een origineel valentijscadeau? Dit is mijn persoonlijke valentijnstip.   Namens Traffic Builders wens ik je een fijne Valentijnsdag!

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Valentijnsdag: Op Tijd, Net op Tijd en Te Laat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Social Media

REAN® en het REAN® logo zijn door Traffic Builders B.V. geregistreerde merken. Het REAN®-model en REAN®-framework zijn door Traffic Builders B.V. ontwikkelde en beschermde modellen (hierna te noemen: “het werk”). Het kopiëren, distribueren, vertonen en uitvoeren van het werk en afgeleide werken is toegestaan op voorwaarde van het vermelden van de oorspronkelijke auteur (Wolter Tjeenk Willink, Traffic Builders B.V., met hyperlinkverwijzing naar www.traffic-builders.com), doch uitsluitend voor niet-commerciële doeleinden en onder een identieke licentie, overeenkomstig de CC BY-NC-SA 3.0 NL licentie. Zie voor meer informatie https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/nl/