Valentijnsdag: Op Tijd, Net op Tijd en Te Laat

ValentijnscadeauHet aantal zoekopdrachten naar Valentijn gerelateerde keywords is sinds begin dit jaar gestaag gestegen. Het is algemeen bekend dat de absolute piek in het zoekgedrag plaats vindt, in de laatste dagen voor 14 februari. Na de 14e breekt de tijd van de laatkomers/niet attente personen aan 🙂 Deze wetenschap is interessant voor zoekmachinemarketing. Waarom? Van dit gegeven maken we gebruik door het getimed aanpassen van advertentieteksten en meta-descriptions. Wat blijkt? Op deze manier genereer je nog meer traffic en conversies.

In deze post doe ik uit de doeken hoe je dit op een logische (redelijk briljante) manier doet. Je instrumenten zijn de meta-descriptions (voor zoekmachine-optimalisatie) en je advertentievarianten (voor advertenties in zoekmachines). De momenten waar je rekening mee moet houden zijn:

Valentijnsdag: Op Tijd
Stel: je bent al 2 a 3 weken voordat Valentijn aanbreekt bezig met het bedenken van een origineel valentijnscadeau. Je wilt natuurlijk iets anders dan vorig jaar voor je geliefde kopen. In de algemene communicatie over Valentijnsdag 2008 hebben we het vervolgens over… Valentijnsdag 2008! Dit zorgt voor een flinke doorklik verbetering op advertenties en zoekresultaten.

Valentijnsdag: Net op Tijd
Je bent op 12 of 13 februari aan het zoeken naar een valentijnscadeau. Je weet dat je weinig indruk maakt op je geliefde als je kaartje of cadeau op 15 februari wordt bezorgd. Advertenties of zoekresultaten waarin duidelijk wordt gemaakt dat je presentje netjes op tijd wordt bezorgd, zijn dus extra aantrekkelijk.

Valentijnsdag: Te Laat!
Het is niet anders, je bent te laat. Dat wil niet zeggen dat je niet alsnog attent kunt zijn. Door dit feit te benadrukken in meta-descriptions en eventuele advertenties, spreken we ook deze mensen aan.

Ben je nog op zoek naar een een origineel valentijscadeau? Dit is mijn persoonlijke valentijnstip.   Namens Traffic Builders wens ik je een fijne Valentijnsdag!