Wolter Tjeenk Willink 01 mei 2006 / Traffic Builders nieuws
Leestijd: < 1 minuten
Google heeft aangekondigd een wijziging door te voeren in het Google Adwords advertentieprogramma de komende weken, welke gevolgen kan hebben voor het aantal vertoningen en kliks dat een Adwords-campagne u oplevert.

Google evalueert het zoek- en klikgedrag van haar gebruikers continue. Zo wordt uiteraard ook bijgehouden bij welk type zoekopdracht Google Adwords advertenties het meest worden aangeklikt. Op basis van deze bevindingen gaat Google de komende weken een wijziging doorvoeren die tot gevolg zal hebben dat bepaalde zoekopdrachten meer of minder Google Adwords advertenties opleveren. Bij commercieel getinte zoekopdrachten zal dit leiden tot meer tekadvertenties, waar bij niet-commerciële zoekopdrachten minder of geen tekstadvertenties zullen worden getoond.

Voor adverteerders van Google Adwords betekent dit dat sommige keywords de komende weken veel meer of juist veel minder bezoek zullen genereren dan u wellicht gewend bent. Neemt het aantal vertoningen of kliks voor bepaalde keywords de komende weken plotsling af, dan doet u er verstandig aan de zoekopdracht waarop u getoond wenst te worden als "exact match" op te nemen in plaats van als "broad match" of "phrase match". Neemt het aantal vertoningen en kliks juist toe, zonder dat dit relevante leads oplevert, is het verstandig niet-relevante woorden die vaak in combinatie met uw zoekopdracht worden gebruikt als "negative match" op te nemen.

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Verandering Google Adwords Ad Quality

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.