Verandering Google Adwords Ad Quality

Geschatte leestijd: < 1 minuten
Google heeft aangekondigd een wijziging door te voeren in het Google Adwords advertentieprogramma de komende weken, welke gevolgen kan hebben voor het aantal vertoningen en kliks dat een Adwords-campagne u oplevert.

Google evalueert het zoek- en klikgedrag van haar gebruikers continue. Zo wordt uiteraard ook bijgehouden bij welk type zoekopdracht Google Adwords advertenties het meest worden aangeklikt. Op basis van deze bevindingen gaat Google de komende weken een wijziging doorvoeren die tot gevolg zal hebben dat bepaalde zoekopdrachten meer of minder Google Adwords advertenties opleveren. Bij commercieel getinte zoekopdrachten zal dit leiden tot meer tekadvertenties, waar bij niet-commerciële zoekopdrachten minder of geen tekstadvertenties zullen worden getoond.

Voor adverteerders van Google Adwords betekent dit dat sommige keywords de komende weken veel meer of juist veel minder bezoek zullen genereren dan u wellicht gewend bent. Neemt het aantal vertoningen of kliks voor bepaalde keywords de komende weken plotsling af, dan doet u er verstandig aan de zoekopdracht waarop u getoond wenst te worden als "exact match" op te nemen in plaats van als "broad match" of "phrase match". Neemt het aantal vertoningen en kliks juist toe, zonder dat dit relevante leads oplevert, is het verstandig niet-relevante woorden die vaak in combinatie met uw zoekopdracht worden gebruikt als "negative match" op te nemen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders. Daarnaast is hij mede-oprichter van ons ‘zusje’ Traffic Builders People, specialist in werving & selectie, interim-bemiddeling en detachering binnen het digitale werkveld. Met bijna 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest toonaangevende digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Daarnaast is hij oud-voorzitter van de IAB Taskforce Search, bestuurslid van de profgroep Digital Analytics van de MOA en lid van de Raad van Advies van eerste divisieclub Almere City FC.

Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.