Versterk je merk met Sponsored Updates op LinkedIn
Het sociale netwerk LinkedIn heeft anno 2014 wereldwijd 300.000.000 gebruikers en is met ruim 4 miljoen professionals zelfs het tweede sociale netwerk van Nederland. Hoewel gebruikers de effectiviteit van LinkedIn vooral kennen voor persoonlijke doeleinden, is LinkedIn als medium tevens uitermate geschikt voor het verhogen van de autoriteit van je bedrijf.
Om hierbij te helpen biedt LinkedIn een interessante advertentievorm aan, de Sponsored Updates. In dit blog wordt deze advertentievorm verder uitgelicht en vind je praktische tips om de Sponsored Updates zelf in te zetten.
Je autoriteit vergroten via LinkedIn
LinkedIn is het ideale medium voor bedrijven om zich op te profileren binnen hun netwerk. Door je zakelijke netwerk regelmatig te informeren over belangrijke ontwikkelingen, onderzoeken, fun facts en op de hoogte te houden van andere branche- en/of productinformatie versterkt dit het vertrouwen in de kennis van jouw bedrijf. Laat zien dat je er bent en dat je kwalitatief hoogwaardige kennis in huis heb; claim je autoriteit.
Maak kennis met Sponsored Updates
Hoe groot je netwerk op LinkedIn ook is, je hebt er vast geen 300.000.000 contacten. En hoewel een groot netwerk natuurlijk best leuk is, zegt dit niks over de waarde ervan. Met behulp van Sponsored Updates deel je content met potentieel interessante connecties. Hierdoor vergroot je de omvang en de kwaliteit van je netwerk. Op deze manier laat je gebruikers buiten je huidige LinkedIn-netwerk kennismaken met jouw expertise.
Kies je doelgroep
De relevantie van het bereik is de reden waarom LinkedIn Sponsored Updates zo interessant zijn om in te zetten. Door specifieke targeting kunnen berichten namelijk alleen aan een relevante doelgroep worden getoond. Er kan gesegmenteerd worden op locatie, bedrijven (naam, branche, aantal medewerkers), job title (functie of niveau), skills, groepen, geslacht en leeftijd. De targeting-opties zijn tevens met elkaar te combineren, waardoor de vertoningen nog relevanter worden.
Je hebt zelf dus veel invloed op het type profiel waarop je bericht vertoond wordt.
Voor wie zijn Sponsored Updates interessant?
Ben je actief op LinkedIn en wil je de autoriteit en het netwerk van je bedrijf vergroten? Dan zijn LinkedIn Sponsored Updates zeer geschikt. Vanwege het zakelijke karakter van het netwerk is deze advertentievorm het meest geschikt voor de B-to-B markt en de recruitmentbranche. Het medium is echter ook geschikt voor de B-to-C markt. De ICT-manager van een groot bedrijf is namelijk zeer waarschijnlijk ook geïnteresseerd in de nieuwste technische snufjes voor thuis. Wees hierin dus creatief.
Wat kun je verwachten?
Wat kun je verwachten van LinkedIn Sponsored Updates? Mijn advies is om LinkedIn in te zetten als onderdeel van de marketingmix en met name te focussen op de branding. LinkedIn is geen direct sales-kanaal, maar ondersteunt het online bereik, de naamsbekendheid en de thought leadership van je bedrijf. Beoordeel de campagnes dan met name ook op nieuwe volgers op LinkedIn, Comments en Shares. Bied gebruikers alleen laagdrempelige producten aan zoals whitepapers, demo’s, infographics of cases.
Schrik overigens niet van de CPC’s op LinkedIn; deze kun je niet vergelijken met bijvoorbeeld Google AdWords. Afhankelijk van de geselecteerde doelgroep betaal je al snel enkele euro’s per klik.
Praktische tips
Waar moet je op letten bij het plaatsen van een Sponsored Update? Hierbij een aantal praktische tips:
1. Content is the key
Zorg voor goede, relevante en laagdrempelige content.
Deel niet alleen nieuwsberichten, maar denk ook aan whitepapers of Infographics.
Focus absoluut niet op directe sales.
2. Pimp de update
De aantrekkelijkheid van een bericht is van grote invloed op het succes ervan.
Zorg daarom voor een sterke foto en goede copy. Houd het kort en krachtig.
Let er op dat het bericht eerst organisch aangemaakt moet worden en dat het bericht bij sponsoring niet meer aangepast kan worden. Zorg dus direct voor een sterk bericht.
3. Combineer de targeting mogelijkheden
Hiermee verhoog je de relevantie van de vertoningen en target je specifieker binnen de doelgroep.
4. Let op bij het targeten van meerdere landen
Maak voor elk land een aparte campagne aan. De cpc’s kunnen per land namelijk flink verschillen. Wanneer je meerdere landen in één campagne target, houdt het systeem geen rekening met de verschillende cps’s, hierdoor mis je bereik of betaal je een te hoge cpc.
5. Link naar je website
Geef duidelijk aan waarom gebruikers op de link moeten klikken en wat ze kunnen verwachten na klikken op de link.
6. Campagne Tagging
Voorzie de link bij het bericht tevens van Google Analytics Campagne Tagging; hiermee kun je zien wat de bezoeker vervolgens op je website doet.
LinkedIn Sponsored Updates is een hulpmiddel voor het verhogen van je autoriteit, je bereik en de kwaliteit van je bedrijfsnetwerk. Autoriteit zorgt voor herkenbaarheid en betrouwbaarheid en beide zijn van invloed op het koop-beslissingsproces van consumenten én bedrijven.
Een brandingkanaal dat je dus zeker niet over het hoofd mag zien!
Zelf aan de slag met LinkedIn Sponsored Updates?
Geïnteresseerd in het benutten van de voordelen van LinkedIn Sponsored Updates? Behoefte aan strategisch advies of deskundige uitvoerende ondersteuning? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij informeren je graag over de mogelijkheden en kansen.