Vertel een zoekmachine: 'Dit is mijn content!'

Geschatte leestijd: 2 minuten

Google rolt regelmatig updates uit, met als (zelfbenoemd) doel het gebruikers makkelijker maken om high-quality content te vinden: relevante websites e.d. Maar ook over de auteur van webcontent kun je steeds betere informatie vinden. Als auteur van webcontent kun je je eigen creatie ‘claimen’ – op de zoekresultatenpagina. Hoe? Google zet hun sociale platform Google+ in om dat voor jou te vergemakkelijken.

‘Authorship markup’

Eerder deze week meldde het Google Search Blog al dat ‘contentcreators’ hun (in hun Google Plus geverifieerde) e-mailadres kunnen inzetten om op Google-zoekresultatenpagina’s content beter aan henzelf te linken. De procedure om van ‘authorship markup’ gebruik te maken (sinds juni al bekend), is daarmee versimpeld.

Het voordeel hiervan voor gebruikers en auteurs? Naam en foto van de auteur worden getoond bij het zoekresultaat, maar ook het aantal +Circles waarin de auteur is toegevoegd. Zo vinden geïnteresseerden makkelijk meer informatie over de auteur, naast bijvoorbeeld dat natuurlijk razend interessante artikel dat hij/zij schreef. Deze nieuwe ontwikkeling gaat de zoekmachinereus waarschijnlijk de komende tijd gestaag wereldwijd uitrollen, allereerst via google.com.

Maar wacht, er is meer!

Bij Google draait men zelden duimen, dus volgde dit weekend pijlsnel meer zoekmachineoptimalisatie-nieuws. Wat blijkt? Er zijn opnieuw aanpassingen toegevoegd aan ‘auteur informatie’, zoals die weergegeven kunnen worden in zoekresultaten.

Google zegt zelf:

“weve added a few improvements to the author information you see in the search results, so you can find out more about the authors behind the articles and engage with them directly.”

Nieuw is nu:

 • Voeg direct toe aan Circles
  Voeg makkelijk vanuit de zoekresultaten de auteur toe aan jouw Circles op Google Plus. Zo kun je snel in contact komen met of meer horen van/over de auteur.  Auteurs kunnen zo makkelijker gevolgd worden en followers krijgen. (de komende weken wordt deze feature uitgerold).
 • Reacties/comments
  Je kunt ook direct een reactie achterlaten voor auteurs op Google Plus. Zodra mensen reageren op een artikel dat gedeeld is via Google+, zie je dat terug in de zoekresultaten.
 • author markup - extra features via google plus.jpg

  Nogmaals, deze features worden gestaag uitgerold, waarschijnlijk wereldwijd. Het zal op de Google-zoekresultatenpagina een toevoeging zijn op de al zichtbare annotaties (als je bent ingelogd), zoals de Google Profile-fotos en namen van mensen die iets hebben gedeeld of ‘geplust’, en Twitter-tweets.

  Zelf meer kliks vanuit zoekresultaten?

  Traffic Builders kan voor u – als beste zoekmachinemarketingbureau van Nederland – onder meer resultaatgerichte zoekmachine-optimalisatie (SEO) en conversie-optimalisatie (CO) verzorgen. Bijvoorbeeld door de weergave van (uw) organische zoekresultaten doelgericht te beïnvloeden. Profiteer ook van onze bewezen effectieve aanpak. Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking of vraag vrijblijvend informatie aan.


  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ook voorop blijven lopen?

  Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
  Niels Bijvoet
  Wij geloven dat ons team uniek is

  Maak kennis met Niels

  Niels is een bevlogen Content Marketing Strateeg, en maakte bij Traffic Builders eerder al veel kilometers als SEO Consultant en Copywriter. Met waardevolle content-oplossingen de juiste doelgroepen faciliteren in ‘hun ideale klantreis door de funnel’ staat bij hem centraal. Dat kan via een ROI-gedreven multi-channel contentstrategie inclusief creative concepting, maar net zo goed via een subtiele speldenprik op het juiste moment. Daag hem uit, dan doet hij dat met jou!

  Neem contact op met Niels
  Up to date blijven met Traffic Builders

  Blogartikelen

  Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
  Ontvang onze blogartikelen per mail

  Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.