Video advertising case: adverteren YouTube met video ads

Adverteren in YouTube via video advertising met bijvoorbeeld in-video ads of overlay ads wint aan populariteit. Onlangs ontwikkelde Traffic Builders in samenwerking met mediabureau M2Media een video advertising campagne op YouTube voor Bovag/ RAI Vereniging. In deze post een beschrijving en video impressie van deze succesvolle YouTube video ads case.

Doelstellingen Bovag / RAI Vereniging
Nederland telt circa 600.000 mensen die in het bezit zijn van een motorrijbewijs maar niet of nauwelijks gebruik maken van de motor, of geen eigen motor bezitten. De primaire doelstelling van de campagne was deze groep meer gebruik te laten maken van de motor tijdens het daarvoor geschikte zomerseizoen, met name voor woon-werkverkeer. Daarnaast beoogde men automobilisten te bereiken die dagelijks last hebben van files tijdens het forensen.

De gekwantificeerde doelstellingen:

  • het genereren van 10.000 nieuwe bezoekers per maand (via dit kanaal)
  • het genereren van ca. 3.000 inschrijvingen voor de nieuwsbrief (cross-mediaal)

Het ter beschiking gestelde budget bedroeg slechts 4.500 per maand.

Ontwikkelde video advertising strategie
In samenwerking met Google werd een campagnestrategie ontwikkeld waarin de inzet van de nieuwe targeting en advertentiemethoden in het Google Content Network centraal stond, inclusief YouTube targeting en in-video ads.

Gerealiseerde resultaten
In een periode van3 maanden werden de volgende resultaten geboekt:

  • 25.700 bezoekers via Google Adwords;
  • ruim 40.000.000 vertoningen van alle uitingen;
  • bijna 1.700 inschrijvingen voor de nieuwsbrief uit het content netwerk en YouTube.

Kortom: een interessante video advertising case waarin is aangetoond dat adverteren op YouTube en andere vormen van video advertising in het content netwerk van Google niet alleen een wezenlijke bijdrage kan leveren aan brandingdoelstellingen, maar ook de nodige conversies kan opleveren.

De video ads campagne was zelfs dermate succesvol dat Google er graag een video-impressie van wilde samenstellen.

YouTube video advertising case Bovag / RAI Vereniging

Bij deze bedanken we ook graag Bovag / RAI Vereniging en M2Media voor het vertrouwen in zoekmachinemarketingbureau Traffic Builders, en natuurlijk de mensen van Google in Dublin voor hun inhoudelijke bijdrage, top!