Video Traffic: Facebook nu nr. 2 na Google

Na Google is Facebook inmiddels de grootste bron voor videotraffic, en Yahoo staat nu op plek 3. Facebook is momenteel al goed voor 9,5% van alle video-referrals. Dat betekent niet dat men ook al die videos op Facebook kijkt, maar wel dat er naar heel veel videos wordt gelinkt op Facebook. E.e.a. laat ook zien dat de populariteit van online video onverminderd blijft groeien.

Wanneer het het bekijken van online videos betreft, is Google de absolute nummer 1. De zoekreus genereert meer traffic naar videosites dan Facebook, Yahoo, Bing en Twitter samen. Maar Facebook komt eraan…

De bevindingen staan in het Online Video and the Media Industry Quarterly Research Report van Brightcove & TubeMogul. In het onderzoek werd gekeken naar het videokijkgedrag en bijbehorende data van 2000 nieuws- en entertainmentsites in het 3e kwartaal van 2010.

Video kijken onder kantoortijd

Online wordt de meeste video gekeken op dinsdag en woensdag, doorgaans kijken mensen dan op kantoor. In het weekend kijkt men gemiddeld langer; eigenaars van videoconsoles scoren qua kijkduur hoger dan mensen die online video kijken via hun mobiele apparaat of pc. Op game consoles duurt een kijksessie gemiddeld 2,45 minuten. Webvideosites volgen op plek 2, met 2,27 minuten per kijksessie.

Video-referrals – belangrijkste bevindingen:

  • Facebook is goed van 9,5 procent van alle video-referrals. Niet al die video’s worden bekeken, maar er wordt wel gelinkt naar heel veel videos op Facebook.
  • Door de stijging van Facebook is Yahoo gezakt naar plek 3 m.b.t. video-referrals.
  • Facebook is runner-up na Google, dat nog steeds een enorme voorsprong heeft en goed is voor meer dan de helft van alle video-referrals in Q3 van 2010 (in het 2e kwartaal was dat overigens ruim 60%, een daling dus…)

 

Bron: Mediaweek / TubeMogul

 

…Social media stuwen traffic

De opmars van Facebook met betrekking tot video referrals geeft maar weer eens aan dat social media het verkeer naar content van uitgevers enorm kunnen stuwen. Onlangs bleek uit onderzoek van het Amerikaanse SocialTwist dat de doorklikratio van Twitter vooralsnog het hoogst is.