Wachtwoordbeleid bij grote websites zwak

Geschatte leestijd: < 1 minuten

85 procent van de door de Consumentenbond onderzochte grote websites vraagt niet om sterke wachtwoorden. De bond noemt het wachtwoordbeleid zwak, wat de kans op misbruik door kwaadwillenden vergroot, bijvoorbeeld op webwinkels. Dat maakte de Consumentenbond vandaag bekend.

Verkeerde wachtwoordlengte

Er werd in het onderzoek gekeken naar twintig grote websites en de Consumentenbond kwam tot de conclusie dat 17 daarvan niet om sterke wachtwoorden vragen. Zo volstaat een wachtwoordlengte van slechts één karakter al bij modern.nl en bij betaaldienst PayPal is het wachtwoordbeleid onvoldoende, aldus de Consumentenbond.

Betere beveiliging webwinkels

De bond onderzocht het wachtwoordbeleid omdat de combinatie van een wachtwoord met een e-mailadres voldoende is om het kwaadwillenden mogelijk te maken op andermans kosten te winkelen op internet. De bond vindt dat websites waarop consumenten online aankopen kunnen doen (webwinkels) alleen wachtwoorden moeten toestaan met voldoende lengte en een combinatie van cijfers en letters. Hierdoor zou het moeilijker zijn om wachtwoorden ‘te kraken’ of namens iemand anders in te loggen.

login.jpg

Op de website van de campagne ‘Laat je niet hacken’ zal de Consumentenbond deze week tips geven voor het kiezen van sterke wachtwoorden.

Bron: NU.nl


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Niels Bijvoet
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Niels

Niels is een bevlogen Content Marketing Strateeg, en maakte bij Traffic Builders eerder al veel kilometers als SEO Consultant en Copywriter. Met waardevolle content-oplossingen de juiste doelgroepen faciliteren in ‘hun ideale klantreis door de funnel’ staat bij hem centraal. Dat kan via een ROI-gedreven multi-channel contentstrategie inclusief creative concepting, maar net zo goed via een subtiele speldenprik op het juiste moment. Daag hem uit, dan doet hij dat met jou!

Neem contact op met Niels
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.