Wat doet nu eigenlijk een Search Engine Marketing (SEM) Consultant?

Wat doet nu eigenlijk een Search Engine Marketing (SEM) Consultant? Deze vraag stelde ik afgelopen week binnen mijn netwerk in Linkedin:

‘Momenteel ben ik op zoek naar nieuwe collega's bij Traffic Builders, te Almere (naast cs). De JOBtitel die wij gebruiken hiervoor is SEM consultant. Wij denken dat hij of zij zich bezig gaat houden met het opzetten van Search Engine Advertising, training en inzicht krijgt of geeft in conversie-optimalisatie, web analytics, het creëren van landing pages, SEO etc.

Wat denk jij dat de SEM consultant zou moeten gaan doen? En ken jij iemand die dat dan ook hier zou willen gaan doen?’

Hieronder wat korte reacties.

Enkele reacties
“Het begeleiden van het traject van de klant vanaf het idee tot aan de afsluitende evaluatie over het verloop van de campagne”

“Your SEM consultant should be able to xplane, explain, explain, I ´ve worked with consultants that were so busy with their product, that they forgot to tell the customer about limitations, but especially about possibilities ”

“Even kort, ik zou minder de nadruk leggen op SEM maar meer op usability en conversie consultancy. Het is ook meer dan zoekmachine marketing alleen.”

“Plus, they should radiate FUN, if possible. Because working with fun people is better than anything”

Hoe zou JIJ deze functie in vullen?