Wat doet nu eigenlijk een Search Engine Marketing (SEM) Consultant?

Geschatte leestijd: < 1 minuten

Wat doet nu eigenlijk een Search Engine Marketing (SEM) Consultant? Deze vraag stelde ik afgelopen week binnen mijn netwerk in Linkedin:

‘Momenteel ben ik op zoek naar nieuwe collega's bij Traffic Builders, te Almere (naast cs). De JOBtitel die wij gebruiken hiervoor is SEM consultant. Wij denken dat hij of zij zich bezig gaat houden met het opzetten van Search Engine Advertising, training en inzicht krijgt of geeft in conversie-optimalisatie, web analytics, het creëren van landing pages, SEO etc.

Wat denk jij dat de SEM consultant zou moeten gaan doen? En ken jij iemand die dat dan ook hier zou willen gaan doen?’

Hieronder wat korte reacties.

Enkele reacties
“Het begeleiden van het traject van de klant vanaf het idee tot aan de afsluitende evaluatie over het verloop van de campagne”

“Your SEM consultant should be able to xplane, explain, explain, I ´ve worked with consultants that were so busy with their product, that they forgot to tell the customer about limitations, but especially about possibilities ”

“Even kort, ik zou minder de nadruk leggen op SEM maar meer op usability en conversie consultancy. Het is ook meer dan zoekmachine marketing alleen.”

“Plus, they should radiate FUN, if possible. Because working with fun people is better than anything”

Hoe zou JIJ deze functie in vullen?


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders. Daarnaast is hij mede-oprichter van ons ‘zusje’ Traffic Builders People, specialist in werving & selectie, interim-bemiddeling en detachering binnen het digitale werkveld. Met bijna 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest toonaangevende digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Daarnaast is hij oud-voorzitter van de IAB Taskforce Search, bestuurslid van de profgroep Digital Analytics van de MOA en lid van de Raad van Advies van eerste divisieclub Almere City FC.

Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.