Wat doet nu eigenlijk een Search Engine Marketing (SEM) Consultant?

Geschatte leestijd: 1 minuten

Wat doet nu eigenlijk een Search Engine Marketing (SEM) Consultant? Deze vraag stelde ik afgelopen week binnen mijn netwerk in Linkedin:

‘Momenteel ben ik op zoek naar nieuwe collega's bij Traffic Builders, te Almere (naast cs). De JOBtitel die wij gebruiken hiervoor is SEM consultant. Wij denken dat hij of zij zich bezig gaat houden met het opzetten van Search Engine Advertising, training en inzicht krijgt of geeft in conversie-optimalisatie, web analytics, het creëren van landing pages, SEO etc.

Wat denk jij dat de SEM consultant zou moeten gaan doen? En ken jij iemand die dat dan ook hier zou willen gaan doen?’

Hieronder wat korte reacties.

Enkele reacties
“Het begeleiden van het traject van de klant vanaf het idee tot aan de afsluitende evaluatie over het verloop van de campagne”

“Your SEM consultant should be able to xplane, explain, explain, I ´ve worked with consultants that were so busy with their product, that they forgot to tell the customer about limitations, but especially about possibilities ”

“Even kort, ik zou minder de nadruk leggen op SEM maar meer op usability en conversie consultancy. Het is ook meer dan zoekmachine marketing alleen.”

“Plus, they should radiate FUN, if possible. Because working with fun people is better than anything”

Hoe zou JIJ deze functie in vullen?


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders en mede-oprichter van ons recruitmentzusje Traffic Builders People. Met ruim 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest ervaren en digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Traffic Builders verstuurt 1x per maand een nieuwsbrief. Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.