Marek 12 januari 2009 / Digital Marketing Strategie
Leestijd: < 1 minuten

Een webwinkel lijkt op een echte winkel. De scheiding tussen een webwinkel en een ‘bricks & mortar’ winkel begint steeds vager te worden. Zo vaag zelfs, dat er exploitanten zijn die op zondag hun webwinkel ‘sluiten’.

Een webwinkel heeft het voordeel dat zaken geautomatiseerd kunnen verlopen. De klant vult een (bestel)formulier in en alle administratieve handelingen worden door het systeem aangeroepen. Een beetje webwinkel is daardoor meer een kwestie van technisch onderhoud, dat door de eigenaar op elk gewenst tijdstip kan plaatsvinden (spoedeisende problemen daargelaten). De eigenaren van webwinkel Babypark.nl denken daar anders over. In verband met de zondagsrust kiest het team achter Babypark.nl ervoor om de website op zondag uit de lucht te halen. Op die dag kan er daardoor geen enkele vorm van interactie plaatsvinden met de webwinkel.

De webwinkel toont op zondag een statische pagina die de bezoekers vraagt om op een andere dag terug te komen. Zelfs een bericht achterlaten dat op later tijdstip wordt beantwoord, is niet mogelijk. Dat terwijl je bij een op zondag gesloten winkel wel een envelop door de brievenbus kunt gooien… Op alle andere dagen is de bezoeker/klant overigens van harte welkom bij deze webwinkel.

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
One Thought on Webwinkel op zondag dicht?
  Webwinkels en de Winkeltijdenwet - Webwinkelrecht
  8 Feb 2013
  11:17am

  […] website te stellen dat de winkel op zondag gesloten is (een gedateerd, maar goed voorbeeld vindt u hier). Veel webwinkels bezorgen niet op zondag om de eenvoudige reden dat er op zondag geen post bezorgd […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang onze blogartikelen per mail

 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Social Media

REAN® en het REAN® logo zijn door Traffic Builders B.V. geregistreerde merken. Het REAN®-model en REAN®-framework zijn door Traffic Builders B.V. ontwikkelde en beschermde modellen (hierna te noemen: “het werk”). Het kopiëren, distribueren, vertonen en uitvoeren van het werk en afgeleide werken is toegestaan op voorwaarde van het vermelden van de oorspronkelijke auteur (Wolter Tjeenk Willink, Traffic Builders B.V., met hyperlinkverwijzing naar www.traffic-builders.com), doch uitsluitend voor niet-commerciële doeleinden en onder een identieke licentie, overeenkomstig de CC BY-NC-SA 3.0 NL licentie. Zie voor meer informatie https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/nl/