Webwinkels Nederland slechter bereikbaar

Geschatte leestijd: 1 minuten

Slechts 237 van de 1134 online winkels/ webwinkels in Nederland presteren zeer goed, aldus onderzoek van Uptrends. Zij zijn altijd (online) bereikbaar met een maximaal bereikbaarheidspercentage van 100 procent. In vergelijking met 2010 zijn de prestaties van Nederlandse webwinkels echter flink verslechterd.


Webwinkels maken vaak SLA-afspraken met hosting providers op basis van een bereikbaarheid van 99,9 procent. Vorig jaar had bijna 63 procent van de online winkeliers een bereikbaarheid van 100 procent. Dit jaar is dat een kleine 21 procent. Hieronder bekende namen als Hunkemoller, Kleertjes.com, Weekendweg en Babypark.

Bereikbaarheidsscore

Van alle onderzochte online winkels hebben 464 een bereikbaarheidsscore van 99,9 procent. Online winkels die deze score behaalden zijn Greetz, Conrad, Vliegtickets, Pabo, Otto, Kijkshop en Bruna.

‘124 uur niet bereikbaar’

Een slechtere score behaalden 433 online winkels, met bereikbaarheidspercentages die variëren van 82,73 procent tot 99,8 procent. Online winkel Mijnschilderij.nl was de minst bereikbare website. In de afgelopen dertig dagen was deze winkel meer dan 124 uren niet bereikbaar.

RVS-products.nl is de een-na-slechtst bereikbare online winkel – een verbetering aangezien zij vorig jaar nog op nr. 1 stonden met 125 uren onbereikbaarheid. Dit jaar werd er een lichte verbetering gemeten en was de winkel 97,7 uren niet bereikbaar de afgelopen 30 dagen.

Bekende online winkels met een minder goed bereikbaarheidspercentage zijn Ditzo (20,8 uren niet bereikbaar), Christine Le Duc (16,9 uren niet bereikbaar), Beterhoren (8,6 uren niet bereikbaar), Zalando (8,1 uren niet bereikbaar), Wehkamp (7,1 uren niet bereikbaar) en Intertoys (7,0 uren niet bereikbaar).

Bron: emerce.nl


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement
Meer interessante blogs over
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders en mede-oprichter van ons recruitmentzusje Traffic Builders People. Met ruim 17 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest ervaren en digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Traffic Builders verstuurt 1x per maand een nieuwsbrief. Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement