Wolter Tjeenk Willink 08 december 2011 / Zoekmachine Adverteren (SEA)
Leestijd: < 1 minuten

Slechts 237 van de 1134 online winkels/ webwinkels in Nederland presteren zeer goed, aldus onderzoek van Uptrends. Zij zijn altijd (online) bereikbaar met een maximaal bereikbaarheidspercentage van 100 procent. In vergelijking met 2010 zijn de prestaties van Nederlandse webwinkels echter flink verslechterd.


Webwinkels maken vaak SLA-afspraken met hosting providers op basis van een bereikbaarheid van 99,9 procent. Vorig jaar had bijna 63 procent van de online winkeliers een bereikbaarheid van 100 procent. Dit jaar is dat een kleine 21 procent. Hieronder bekende namen als Hunkemoller, Kleertjes.com, Weekendweg en Babypark.

Bereikbaarheidsscore

Van alle onderzochte online winkels hebben 464 een bereikbaarheidsscore van 99,9 procent. Online winkels die deze score behaalden zijn Greetz, Conrad, Vliegtickets, Pabo, Otto, Kijkshop en Bruna.

‘124 uur niet bereikbaar’

Een slechtere score behaalden 433 online winkels, met bereikbaarheidspercentages die variëren van 82,73 procent tot 99,8 procent. Online winkel Mijnschilderij.nl was de minst bereikbare website. In de afgelopen dertig dagen was deze winkel meer dan 124 uren niet bereikbaar.

RVS-products.nl is de een-na-slechtst bereikbare online winkel – een verbetering aangezien zij vorig jaar nog op nr. 1 stonden met 125 uren onbereikbaarheid. Dit jaar werd er een lichte verbetering gemeten en was de winkel 97,7 uren niet bereikbaar de afgelopen 30 dagen.

Bekende online winkels met een minder goed bereikbaarheidspercentage zijn Ditzo (20,8 uren niet bereikbaar), Christine Le Duc (16,9 uren niet bereikbaar), Beterhoren (8,6 uren niet bereikbaar), Zalando (8,1 uren niet bereikbaar), Wehkamp (7,1 uren niet bereikbaar) en Intertoys (7,0 uren niet bereikbaar).

Bron: emerce.nl

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Webwinkels Nederland slechter bereikbaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.