Webwinkels: proef met uitwisselen gegevens oplichters

Geschatte leestijd: < 1 minuten

Webwinkels gaan gegevens van oplichters met elkaar uitwisselen. Daartoe wordt een pilot opgestart door brancheorganisatie ICTWaarborg. Het initiatief is gericht tegen fraudeurs die online dingen bestellen en na ontvangst de betaling laten terugdraaien via hun creditcardmaatschappij.

Webwinkels gaan gevecht aan met fraudeurs

De schade van online creditcardfraude in Nederland wordt op tientallen miljoenen euro’s per jaar geschat. Webwinkels zijn hierbij regelmatig het slachtoffer, aldus brancheorganisatie ICTWaarborg, die middels een ‘pilot’ iets aan de fraude wil gaan doen.

Pilot duurt 3 maanden

De pilot begint 3 oktober en zal drie maanden duren. ICTWaarborg werkt hiervoor samen met Perseuss, een community wiens leden onderling gegevens over fraudeurs kunnen uitwisselen. Gedurende de periode van drie maanden kunnen de deelnemende webwinkels zowel informatie met elkaar uitwisselen, als informatie raadplegen die afkomstig is van de andere groepen die aan Perseuss deelnemen.

Het overgrote deel van de informatie die via Perseuss wordt uitgewisseld is afkomstig uit de creditcardbranche en de toeristenindustrie. Als experiment worden nu twintig grote webwinkels aan de deelnemers toegevoegd.

Bron: nu.nl


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Niels Bijvoet
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Niels

Niels is een bevlogen Content Marketing Strateeg, en maakte bij Traffic Builders eerder al veel kilometers als SEO Consultant en Copywriter. Met waardevolle content-oplossingen de juiste doelgroepen faciliteren in ‘hun ideale klantreis door de funnel’ staat bij hem centraal. Dat kan via een ROI-gedreven multi-channel contentstrategie inclusief creative concepting, maar net zo goed via een subtiele speldenprik op het juiste moment. Daag hem uit, dan doet hij dat met jou!

Neem contact op met Niels
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.