Niels Bijvoet 21 september 2010 / Traffic Builders nieuws
Leestijd: < 1 minuten

Webwinkels gaan gegevens van oplichters met elkaar uitwisselen. Daartoe wordt een pilot opgestart door brancheorganisatie ICTWaarborg. Het initiatief is gericht tegen fraudeurs die online dingen bestellen en na ontvangst de betaling laten terugdraaien via hun creditcardmaatschappij.

Webwinkels gaan gevecht aan met fraudeurs

De schade van online creditcardfraude in Nederland wordt op tientallen miljoenen euro’s per jaar geschat. Webwinkels zijn hierbij regelmatig het slachtoffer, aldus brancheorganisatie ICTWaarborg, die middels een ‘pilot’ iets aan de fraude wil gaan doen.

Pilot duurt 3 maanden

De pilot begint 3 oktober en zal drie maanden duren. ICTWaarborg werkt hiervoor samen met Perseuss, een community wiens leden onderling gegevens over fraudeurs kunnen uitwisselen. Gedurende de periode van drie maanden kunnen de deelnemende webwinkels zowel informatie met elkaar uitwisselen, als informatie raadplegen die afkomstig is van de andere groepen die aan Perseuss deelnemen.

Het overgrote deel van de informatie die via Perseuss wordt uitgewisseld is afkomstig uit de creditcardbranche en de toeristenindustrie. Als experiment worden nu twintig grote webwinkels aan de deelnemers toegevoegd.

Bron: nu.nl

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Webwinkels: proef met uitwisselen gegevens oplichters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.