Home » Traffic Builders nieuws » Webwinkels: proef met uitwisselen gegevens oplichters

Webwinkels: proef met uitwisselen gegevens oplichters

Webwinkels gaan gegevens van oplichters met elkaar uitwisselen. Daartoe wordt een pilot opgestart door brancheorganisatie ICTWaarborg. Het initiatief is gericht tegen fraudeurs die online dingen bestellen en na ontvangst de betaling laten terugdraaien via hun creditcardmaatschappij.

Webwinkels gaan gevecht aan met fraudeurs

De schade van online creditcardfraude in Nederland wordt op tientallen miljoenen euro’s per jaar geschat. Webwinkels zijn hierbij regelmatig het slachtoffer, aldus brancheorganisatie ICTWaarborg, die middels een ‘pilot’ iets aan de fraude wil gaan doen.

Pilot duurt 3 maanden

De pilot begint 3 oktober en zal drie maanden duren. ICTWaarborg werkt hiervoor samen met Perseuss, een community wiens leden onderling gegevens over fraudeurs kunnen uitwisselen. Gedurende de periode van drie maanden kunnen de deelnemende webwinkels zowel informatie met elkaar uitwisselen, als informatie raadplegen die afkomstig is van de andere groepen die aan Perseuss deelnemen.

Het overgrote deel van de informatie die via Perseuss wordt uitgewisseld is afkomstig uit de creditcardbranche en de toeristenindustrie. Als experiment worden nu twintig grote webwinkels aan de deelnemers toegevoegd.

Bron: nu.nl


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Mis geen blogartikel meer!

Ontvang onze blogartikelen gewoon in jouw mailbox

Niels Bijvoet
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Niels

Niels is een gedreven SEO Consultant, met extra aandacht voor content strategie, content marketing en mobile. Is in het weekend drummer in een toffe band.

Neem contact op met Niels
Blijf op de hoogte van

De laatste trends & ontwikkelingen

Mis geen blogartikel meer!

Ontvang onze blogartikelen per mail