Webwinkels verslaan traditionele retailers in zoekresultaten

Webwinkels en zoekmachinemarketing zijn een perfecte combinatie. Uit recent onderzoek blijkt zelfs dat webwinkels in de zoekresultaten beter vertegenwoordigd zijn dan traditionele retailers (de ‘bricks and mortar’ winkels). Een studie naar online aanwezigheid van Internet Engine wijst uit dat webwinkels een dominante aanwezigheid in de zoekmachines ontwikkeld en behouden hebben.

Om de aanwezigheid van webwinkels in de zoekresultaten te onderzoeken, bekeek Internet Marketing de zoekresultaten van de 3 grote zoekmachines: Google, Yahoo! en MSN Live. De afgelopen 3 jaar tijdens vakantieperiodes werden de resultaten bekeken. Daaruit bleek dat webwinkels, zoals Amazon, de traditionele retailers verslaan als het gaat om vindbaarheid in alle drie de zoekmachines.

Traditionele retailers scoren slecht in zoekresultaten
In het onderzoek werd gekeken naar bepaalde productgebieden, voornamelijk elektronica en gadgets. Webwinkels waren zowel op het gebied van organische zoekresultaten als in zoekmachine-advertenties het sterkst aanwezig en besloegen ruim 30 procent van de zoekresultaten. Traditionele retailers haalden slechts 12 procent van de zoekresultaten.

Verschillende soorten websites in zoekresultaten
Webwinkels en traditionele winkels zijn niet de enige twee soorten websites die gevonden werden. Ook media- en hobbysites, vergelijkingssites en fabrikantensites doken op tussen de zoekresultaten. De vergelijkingssites komen op het gebied van online aanwezigheid op de tweede plaats. Wel is deze groep het sterkst gedaald in de zoekresultaten (van 27 procent in 2007 naar 19 procent in 2008).

Organische resultaten en zoekmachine-advertenties
Webwinkels zijn in de organische zoekresultaten goed vertegenwoordigd (17 procent). Dit is het voornaamste punt waar traditionele retailers tekortschieten. Slechts 2 procent van de organische resultaten wordt ingenomen door traditionele retailers. Vergelijkingssites pakken 11 procent en fabrikanten pakken 10 procent.

Inhaalslag in zoekresultaten voor traditionele retailers
De voorsprong van de webwinkels is te danken aan hun strategie. Waar traditionele retailers aan de pushstrategie vasthouden, gebruiken webwinkels een consumentgedreven pullstrategie. Deze strategie van webwinkels past bij zoekmachinemarketing: niet je product actief aandringen, maar zorgen dat je er bent (in de zoekresultaten) als de consument op zoek is naar het product (bij het intoetsen van de zoekopdracht).

Traditionele retailers moeten webwinkels gaan volgen in deze strategie. Tegenwoordig wordt 24 procent van de offline aankopen bepaald door het internet. Grote webwinkels als Amazon boeken enorme winsten, terwijl traditionele retailers een daling in hun inkomsten zien. Een slechte aanwezigheid in de organische zoekresultaten kan op 2 manieren opgelost worden: compenseren door meer aanwezig te zijn in de zoekmachine-advertenties of investeren in structurele zoekmachine-optimalisatie. De eerste optie zal uiteindelijk een flinke kostenpost worden. De tweede mogelijkheid vergt een flinke initiële investering, maar zal zich op de lange termijn terugbetalen met duurzaam en structureel resultaat.