Welk Nederlands dagblad wil cashen met SEO?

Geschatte leestijd: 2 minuten

De New York Times heeft deze week een gigantisch archief aan artikelen gepubliceerd. Pagina's met een perfecte broncode, mooie titels, omschrijvingen en een perfecte interne linkstructuur. Omdat de NYTimes.com door de zoekmachines als een bijzondere autoriteit wordt beschouwd, resulteerde dit direct in topposities over een brede range van keywords. Zelfs op het keyword sex staat de site in de top 3 van Google. Naar de hoeveelheid traffic die dit de Times oplevert kan alleen maar geraden worden. Hetzelfde geldt voor het bedrag aan (advertentie)inkomsten dat wordt gegenereerd via de archief-pagina's. Zijn er nog Nederlandse landelijke dagbladen die willen cashen met dit staaltje slimme SEO?

Autoriteit
Aan het domein NYTimes.com wordt door de zoekmachines een zeer hoge autoriteit toegekend. De website bestaat al sinds 1996 en drijft vanaf de lancering op een gezonde stroom van groeiende content en backlinks. De Pagerank van 8 en de tonnen backlinks zeggen voldoende. De autoriteit is op zijn minst vergelijkbaar met die van bijvoorbeeld Wikipedia. In Nederland hebben de toonaangevende dagbladen De Telegraaf (PR7), De Volkskrant (PR7), Het Parool (PR7), Het NRC (PR7) Het AD (PR6) en Trouw (PR6) een flinke trust opgebouwd. Op basis van deze autoriteit zijn ze in staat om het kunstje van de Times na te doen in Nederland.

Smart SEO
De New York times heeft haar ruim 25 jaar oude archieven een nieuwe bestemming gegeven op de subdomeinen topics.nytimes.com en query.nytimes.com . Hierop zijn de archieven op archief-onderwerp en zoekopdracht beschikbaar gemaakt. Door het archief een nieuwe publiceerdatum mee te geven, zien de zoekmachines de content als vers. Dit 'verraad' dat de Times heel goed doorheeft dat Google ook een trouwe lezer is. Uiteraard is er optimaal rekening gehouden met on-page SEO factoren en conversie-doelen (advertenties en het kopen van artikelen). Kortom: hier wordt keihard geld verdiend.

Conclusie
Wellicht is deze strategie ook een idee voor de Nederlandse dagbladen. Mochten jullie interesse hebben in advies van expert SEO's, neem gerust contact op met Traffic Builders 🙂

Inspiratie voor deze post: The New York Times flexes it's SEO Muscle van Jonh Andrews.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders. Daarnaast is hij mede-oprichter van ons ‘zusje’ Traffic Builders People, specialist in werving & selectie, interim-bemiddeling en detachering binnen het digitale werkveld. Met bijna 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest toonaangevende digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Daarnaast is hij oud-voorzitter van de IAB Taskforce Search, bestuurslid van de profgroep Digital Analytics van de MOA en lid van de Raad van Advies van eerste divisieclub Almere City FC.

Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.