Winkels: online beter benutten levert meer omzet op

Geschatte leestijd: < 1 minuten

Winkelketens lopen omzet mis, omdat ze de mogelijkheden om hun online en offline verkoopkanalen elkaar te laten versterken onvoldoende benutten. Dit concludeert adviesbureau PricewaterhouseCoopers (PwC) in hun gepubliceerd internationaal onderzoek getiteld ‘Customers take control’.


Fasen van verkoopproces

Consumenten wisselen volgens de onderzoekers in de verschillende fases van het koopproces van ‘koopkanaal’. Veel winkelketens zien hun online- en offlinewinkels echter nog als twee op zichzelf staande operaties; zij hebben zodoende ook (te) weinig zicht op de voorkeuren van consumenten.

(nb: lees ook eens dit TBlog-artikel over de wijze waarop diverse mediakanalen ‘search’ stuwen binnen het informatievergarings- en koopproces)

Slimme winkeliers

Het kan volgens PWC echter ook anders. Slimme winkeliers zullen hun fysieke winkels in de toekomst steeds meer inzetten als een verlengstuk van online, bijvoorbeeld in de vorm van een showroom, waar via internet bestelde artikelen afgehaald of geruild kunnen worden.

Dennis van Ameijden (Retail & Consumer groep bij PwC):

“Dit betekent dat ze minder voorraad nodig hebben, waardoor ze efficiënter en winstgevender kunnen zijn.”

Nederlanders kopen veel online

Winkeliers in Nederland hebben veel marktpotentieel, omdat Nederlanders relatief veel online winkelen. Het percentage consumenten dat hier weleens via internet iets koopt bedraagt 56%, ten opzichte van een gemiddelde van 40% voor West-Europa, zo blijkt uit het onderzoek.

De verwachting is dat in 2015 zo’n 70 procent van de Nederlanders aankopen zal doen via internet.

Bron: nu.nl

(en lees hier meer over Webwinkel Vakdagen 2012, waar Traffic Builders voor het 6e achtereenvolgende jaar als spreker optrad)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Meer interessante blogs over
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders. Daarnaast is hij mede-oprichter van ons ‘zusje’ Traffic Builders People, specialist in werving & selectie, interim-bemiddeling en detachering binnen het digitale werkveld. Met bijna 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest toonaangevende digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Daarnaast is hij oud-voorzitter van de IAB Taskforce Search, bestuurslid van de profgroep Digital Analytics van de MOA en lid van de Raad van Advies van eerste divisieclub Almere City FC.

Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.