Wolter Tjeenk Willink 22 juli 2005 / Traffic Builders nieuws
Leestijd: < 1 minuten
Zoekmachine Google heeft over het tweede kwartaal een forse winstgroei geboekt. De winst van het internetbedrijf verviervoudigde ten opzichte van vorig jaar tot 343 miljoen dollar. Een jaar eerder was dat nog 79 miljoen.

De omzet verdubbelde bijna tot 1,4 miljard dollar. "We hadden een zeer goed kwartaal", aldus bestuursvoorzitter E. Schmidt in een verklaring. "We gaan door met het ontwikkelen van nieuwe producten en de uitvoering daarvan. We blijven geconcentreerd op onze gebruikers."

Winst voornamelijk uit stijgende advertentie-inkomsten
De groei bij Google kwam vooral uit advertenties op het internet. Daar komt voor het grootste gedeelte de omzet van de onderneming vandaan. Het marktaandeel is nu 55 procent, 8 procent meer dan vorig jaar.

Eerder dit jaar berichtte Google al over een exceptioneel goed eerste kwartaal.

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Winst zoekmachine Google verviervoudigd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Social Media

REAN® en het REAN® logo zijn door Traffic Builders B.V. geregistreerde merken. Het REAN®-model en REAN®-framework zijn door Traffic Builders B.V. ontwikkelde en beschermde modellen (hierna te noemen: “het werk”). Het kopiëren, distribueren, vertonen en uitvoeren van het werk en afgeleide werken is toegestaan op voorwaarde van het vermelden van de oorspronkelijke auteur (Wolter Tjeenk Willink, Traffic Builders B.V., met hyperlinkverwijzing naar www.traffic-builders.com), doch uitsluitend voor niet-commerciële doeleinden en onder een identieke licentie, overeenkomstig de CC BY-NC-SA 3.0 NL licentie. Zie voor meer informatie https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/nl/