Winst zoekmachine Google verviervoudigd

Geschatte leestijd: < 1 minuten
Zoekmachine Google heeft over het tweede kwartaal een forse winstgroei geboekt. De winst van het internetbedrijf verviervoudigde ten opzichte van vorig jaar tot 343 miljoen dollar. Een jaar eerder was dat nog 79 miljoen.

De omzet verdubbelde bijna tot 1,4 miljard dollar. "We hadden een zeer goed kwartaal", aldus bestuursvoorzitter E. Schmidt in een verklaring. "We gaan door met het ontwikkelen van nieuwe producten en de uitvoering daarvan. We blijven geconcentreerd op onze gebruikers."

Winst voornamelijk uit stijgende advertentie-inkomsten
De groei bij Google kwam vooral uit advertenties op het internet. Daar komt voor het grootste gedeelte de omzet van de onderneming vandaan. Het marktaandeel is nu 55 procent, 8 procent meer dan vorig jaar.

Eerder dit jaar berichtte Google al over een exceptioneel goed eerste kwartaal.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders. Daarnaast is hij mede-oprichter van ons ‘zusje’ Traffic Builders People, specialist in werving & selectie, interim-bemiddeling en detachering binnen het digitale werkveld. Met bijna 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest toonaangevende digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Daarnaast is hij oud-voorzitter van de IAB Taskforce Search, bestuurslid van de profgroep Digital Analytics van de MOA en lid van de Raad van Advies van eerste divisieclub Almere City FC.

Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.