Winst zoekmachine Google verviervoudigd

Geschatte leestijd: 1 minuten
Zoekmachine Google heeft over het tweede kwartaal een forse winstgroei geboekt. De winst van het internetbedrijf verviervoudigde ten opzichte van vorig jaar tot 343 miljoen dollar. Een jaar eerder was dat nog 79 miljoen.

De omzet verdubbelde bijna tot 1,4 miljard dollar. "We hadden een zeer goed kwartaal", aldus bestuursvoorzitter E. Schmidt in een verklaring. "We gaan door met het ontwikkelen van nieuwe producten en de uitvoering daarvan. We blijven geconcentreerd op onze gebruikers."

Winst voornamelijk uit stijgende advertentie-inkomsten
De groei bij Google kwam vooral uit advertenties op het internet. Daar komt voor het grootste gedeelte de omzet van de onderneming vandaan. Het marktaandeel is nu 55 procent, 8 procent meer dan vorig jaar.

Eerder dit jaar berichtte Google al over een exceptioneel goed eerste kwartaal.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders en mede-oprichter van ons recruitmentzusje Traffic Builders People. Met ruim 17 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest ervaren en digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Traffic Builders verstuurt 1x per maand een nieuwsbrief. Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement