Ons WordPress-redesign in Genesis Framework toegelicht

Naast een nieuwe locatie heeft Traffic Builders ook qua site, zoals je kunt zien, een nieuwe look. We hebben de afgelopen weken samen met TrendWerk gewerkt aan een nieuw design, maar ook een hoop andere veranderingen zoals de migratie naar een eigen VPS (virtual private server) en de switch naar een nieuw WordPress-framework: Genesis 2.0. We zijn nog bezig met het wegwerken van de laatste bugs maar ik deel graag alvast wat zaken met jullie.

Wat is er allemaal nieuw aan de TB-site?

responsive-design

Responsive design (eindelijk)

De eerste vraag die je stelt bij het zien van een nieuwe website: Is die wel responsive? Vorig jaar al dé trend onder de webdesigners en nu zijn ook wij om – vanzelfsprekend juist ook omdat het aandeel mobiel verkeer naar onze site stijgt. De site is volledig responsive en werkt hierdoor veel beter op verschillende schermen, resoluties en platformen. Test / bekijk hier interactief het resultaat in disco-modus.

Flat design op basis van de nieuwe huisstijl

Bij een nieuwe huisstijl hoort natuurlijk ook een nieuw design. Ons vorige ontwerp zat nog vol met schaduwen en gradients, iets waar we nu vanaf gestapt zijn. Windows Phone 7 gaf het goede voorbeeld en je ziet dat deze trend nu mainstream aan het worden is.

Bij flat design ontbreken dropshadows, gradients, houten backgrounds, glimmende logo’s en flashy buttons. In 2014 suggereert design geen diepte meer, maar is het plat. De focus ligt op leesbaarheid en minimalisme. Een recent voorbeeld is de overgang van Apple’s iOS6 naar iOS7:

flat-design

Nieuw WordPress framework: Genesis 2.0

Een framework is een uitgebreider basis-thema, waar je je eigen design op kunt baseren. Het voegt out-of-the-box geavanceerde functies en features toe aan de standaard WordPress-installatie. Denk aan responsive design, on-page SEO, widgets, shortcodes en meer lay-out opties.

Van WooFramework naar Genesis 2.0

Er zijn veel verschillende WordPress-frameworks in omloop met elk zijn voor- en nadelen. Onze oude site draaide op het WooFramework . Dit framework is iets aan de zware kant en staat qua features al een tijdje stil. Een reden voor ons om over te stappen op Genesis van Studiopress.

Genesis zit qua performance en gebruiksvriendelijkheid net iets beter in elkaar en heeft qua features met de 2.0 update enkele grote stappen gezet. De meest prominente verbeteringen zijn 100% responsive design en ondersteuning voor HTML5 met schema.org markup. Vooral dat laatste is vanuit SEO zeer interessant (en steeds vaker noodzakelijk). In het verleden heb ik hier al een blog aan gewijd: Schema.org – Nieuwe stap in de richting van Semantic Web.

Opkomst van HiDPI (retinaschermen)

De opkomst van mobile heeft gezorgd voor beeldschermen met een hogere pixeldichtheid (HiDPI). Als voorbeeld de introductie van de iPhone 4 met een ‘retina’-scherm van 960 bij 640 pixels (326 ppi), een verdubbeling vergeleken met zijn voorgangers met de resolutie 480 bij 320 pixels (163 ppi). Ook steeds meer laptops en televisies (4K) hebben schermen met een hogere pixeldichtheid.

Het is belangrijk dat alle afbeeldingen ook op dubbel pixelformaat beschikbaar zijn. Doe je dit niet, dan ziet iemand met een HiDPI-scherm de afbeelding onscherp. Voor designers en testers dus een extra uitdaging.

hidpi

Jouw feedback is meer dan welkom

Laat ons weten wat je denkt en vindt, over onze nieuwe site en/of de laatste webdesign-ontwikkelingen in het algemeen! Opmerkingen en suggesties nemen wij mee in de verdere ontwikkeling en verbetering van traffic-builders.com.

Hulp nodig bij de bouw van jouw (nieuwe) site?

Staat een re-design van jouw website op de planning? Gaat je merk / bedrijf  voor een volledig nieuwe huisstijl en hoort daar ook een upgrade van de website bij? Draait je site op verouderde systemen, wat o.a. je online zichtbaarheid of datatracking-opties benadeelt? Traffic Builders biedt vanuit diverse (geïntegreerde) disciplines onafhankelijke ondersteuning bij de bouw van nieuwe sites, waarbij techniek, usability, search, web-analytics en conversie-optimalisatie samen komen. Meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op, we voorzien je graag van informatie over onze bewezen effectieve aanpak.