Workshop zoekmachine marketing tijdens New Media Congres 2007

Maandag 19 november organiseert High Profile, dé uitgeverij in de evenementenwereld, het New Media Congres in de Taets Art Gallery in Zaandam. Het evenement is gericht op de trends en ontwikkelingen op het gebied van de nieuwe media, toegespitst op de evenementenbranche. Namens Traffic Builders mag ik als gastspreker 4x een workshop zoekmachine marketing vullen met do's, dont's, trends en cases op het gebied van zoekmachine marketing.

Zoekmachine marketing in de evenementenbranche
De evenementenbranche heeft zich de afgelopen jaren sterk op zoekmachine marketing gestort. De zoekresultaten worden op de meest generieke zoektermen gedomineerd door de grote portals als Recreatief.nl, Wegmetdebaas.nl, Locaties.nl, DNLS.nl en Uitjes.nl. Daarnaast zien we veel keywordgerichte domeinnamen de top 10 zoekresultaten in Google domineren op termen als bedrijfsuitje, bedrijfsfeesten, etc.

Direct zelf aan de slag
Traffic Builders heeft relatief veel ervaring met zoekmachine marketing in de evenementenbranche. Ca. 10% van de High Profile top 100 evenementenbedrijven maakt gebruik van onze expertise, zij het in de vorm van incidenteel advies dan wel op basis van een meer structurele samenwerking. Een leuke branche waarin de door de sterk toenemende concurrentie zoekmachine marketing steeds meer op het schepst van de snede moet worden toegepast. In de workshop komende diverse onderwerpen aan bod waarmee de deelnemers concrete handvatten aangereikt krijgen om direct zelf aan de slag te kunnen met zoekmachine-optimalisatie en adverteren in zoekmachines.

Programma
Andere sprekers op het programma van het New Media Congres zijn o.a. trendwatchers Vincent Everts en Richard Lamb, Marco Derksen van MarketingFacts en Boris Veldhuijzen van Zanten van IPAN. De dag staat onder de bezielende leiding van dagvoorzitter Ronnie Overgoor, initiatiefnemer van PitchView.