Yahoo! de populairste zoekmachine?

Yahoo! is de populairste zoekmachine, maar dan wel in Japan. Wereldwijd strijkt er nog steeds maar 1 met de eer van populairste zoekmachine: Google. De Japanners blijken echter meer te neigen naar de concurrent, en kiezen massaal voor Yahoo! als zoekmachine.

Yahoo! veel populairdere zoekmachine dan Google
De strijd van Yahoo! met Google om de titel ‘favoriete zoekmachine’ is, net als in de rest van de wereld, in Japan geen nek-aan-nekrace. Echter, in dit land verslaat Yahoo! Google met een flinke voorsprong. Meer dan de helft (51,2 procent) van de Japanse zoekopdrachten wordt uitgevoerd via Yahoo!, terwijl Google nog geen 4 van de 10 zoekopdrachten (39 procent) mag verwerken.

Voor Yahoo! moet het in deze financieel donkere tijden toch een klein lichtpuntje zijn. Terwijl in de rest van de wereld Yahoo! Google slechts verslaat in de race om ‘sterkste daler op de beurs’, heeft Yahoo! hiermee in Azië de op 1 na grootste markt voor zoekmachines in handen. In Japan verwerken de zoekmachines in totaal 5,9 miljard zoekopdrachten. Alleen in China hebben Google, Yahoo! en Microsoft het nog drukker. Daar worden per jaar 12,7 miljard teksten ingevoerd in de tekstvakjes van de zoekmachines. Microsoft, dat nog steeds niet geïnteresseerd is in Yahoo!, heeft overigens met 1,5 procent niets te vertellen in de markt van zoekmachines.