Yahoo! de populairste zoekmachine?

Geschatte leestijd: < 1 minuten

Yahoo! is de populairste zoekmachine, maar dan wel in Japan. Wereldwijd strijkt er nog steeds maar 1 met de eer van populairste zoekmachine: Google. De Japanners blijken echter meer te neigen naar de concurrent, en kiezen massaal voor Yahoo! als zoekmachine.

Yahoo! veel populairdere zoekmachine dan Google
De strijd van Yahoo! met Google om de titel 'favoriete zoekmachine' is, net als in de rest van de wereld, in Japan geen nek-aan-nekrace. Echter, in dit land verslaat Yahoo! Google met een flinke voorsprong. Meer dan de helft (51,2 procent) van de Japanse zoekopdrachten wordt uitgevoerd via Yahoo!, terwijl Google nog geen 4 van de 10 zoekopdrachten (39 procent) mag verwerken.

Voor Yahoo! moet het in deze financieel donkere tijden toch een klein lichtpuntje zijn. Terwijl in de rest van de wereld Yahoo! Google slechts verslaat in de race om 'sterkste daler op de beurs', heeft Yahoo! hiermee in Azië de op 1 na grootste markt voor zoekmachines in handen. In Japan verwerken de zoekmachines in totaal 5,9 miljard zoekopdrachten. Alleen in China hebben Google, Yahoo! en Microsoft het nog drukker. Daar worden per jaar 12,7 miljard teksten ingevoerd in de tekstvakjes van de zoekmachines. Microsoft, dat nog steeds niet geïnteresseerd is in Yahoo!, heeft overigens met 1,5 procent niets te vertellen in de markt van zoekmachines.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders. Daarnaast is hij mede-oprichter van ons ‘zusje’ Traffic Builders People, specialist in werving & selectie, interim-bemiddeling en detachering binnen het digitale werkveld. Met bijna 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest toonaangevende digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Daarnaast is hij oud-voorzitter van de IAB Taskforce Search, bestuurslid van de profgroep Digital Analytics van de MOA en lid van de Raad van Advies van eerste divisieclub Almere City FC.

Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.