Yahoo! en Google krimpen in

Geschatte leestijd: < 1 minuten

Yahoo! moet veel mensen ontslaan en services stopzetten om nog goed te kunnen opereren. Google bleef lange tijd veel bespaard, maar 's werelds populairste zoekmachine krijgt nu ook te maken met de kredietcrisis. Vooralsnog zijn voor Yahoo! de klappen het hardst.

Yahoo! sluit Nederlands kantoor
Yahoo! heeft geen kantoor meer in Nederland. De impact van de enorme verliezen en de daling van de aandelen van Yahoo! heeft nu ook ons land bereikt. Per 1 januari 2009 zal Yahoo! deze Nederlandse divisie opdoeken. Door dit kantoor te sluiten, bespaart Yahoo! een hoop kosten. Voor de klanten van Yahoo! verloopt het adverteren overigens nog op dezelfde manier.

Google sluit LBRR-programma
Het Google LBRR-programma zal weinigen in Nederland iets zeggen. Het was een service van Google die mensen geld bood als ze een bezoekje aan een plaatselijk bedrijf brachten, daar contactgegevens vergaarden, wat foto's maakten en dit aan Google doorspeelden. Helaas heeft het zoveelste initiatief uit Google Labs ook last van de kredietcrisis en past dit niet binnen de strategie van Google om exorbitante uitgaven te verminderen.

Het is inmiddels een bekend verschijnsel: Google en Yahoo! hebben problemen. En zoals altijd bij de twee zoekmachines, zijn de gevolgen heftiger voor Yahoo! dan voor Google.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders. Daarnaast is hij mede-oprichter van ons ‘zusje’ Traffic Builders People, specialist in werving & selectie, interim-bemiddeling en detachering binnen het digitale werkveld. Met bijna 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest toonaangevende digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Daarnaast is hij oud-voorzitter van de IAB Taskforce Search, bestuurslid van de profgroep Digital Analytics van de MOA en lid van de Raad van Advies van eerste divisieclub Almere City FC.

Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.