Home » Zoekmachine Optimalisatie (SEO) » Yahoo! en Google krimpen in

Yahoo! en Google krimpen in

Yahoo! moet veel mensen ontslaan en services stopzetten om nog goed te kunnen opereren. Google bleef lange tijd veel bespaard, maar 's werelds populairste zoekmachine krijgt nu ook te maken met de kredietcrisis. Vooralsnog zijn voor Yahoo! de klappen het hardst.

Yahoo! sluit Nederlands kantoor
Yahoo! heeft geen kantoor meer in Nederland. De impact van de enorme verliezen en de daling van de aandelen van Yahoo! heeft nu ook ons land bereikt. Per 1 januari 2009 zal Yahoo! deze Nederlandse divisie opdoeken. Door dit kantoor te sluiten, bespaart Yahoo! een hoop kosten. Voor de klanten van Yahoo! verloopt het adverteren overigens nog op dezelfde manier.

Google sluit LBRR-programma
Het Google LBRR-programma zal weinigen in Nederland iets zeggen. Het was een service van Google die mensen geld bood als ze een bezoekje aan een plaatselijk bedrijf brachten, daar contactgegevens vergaarden, wat foto's maakten en dit aan Google doorspeelden. Helaas heeft het zoveelste initiatief uit Google Labs ook last van de kredietcrisis en past dit niet binnen de strategie van Google om exorbitante uitgaven te verminderen.

Het is inmiddels een bekend verschijnsel: Google en Yahoo! hebben problemen. En zoals altijd bij de twee zoekmachines, zijn de gevolgen heftiger voor Yahoo! dan voor Google.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Mis geen blogartikel meer!

Ontvang onze blogartikelen gewoon in jouw mailbox

Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders en mede-oprichter van ons recruitmentzusje Traffic Builders People. Met ruim 17 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest ervaren en digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nauw betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Blijf op de hoogte van

De laatste trends & ontwikkelingen

Mis geen blogartikel meer!

Ontvang onze blogartikelen per mail