Wolter Tjeenk Willink 10 december 2008 / Zoekmachine Optimalisatie (SEO)
Leestijd: < 1 minuten

Yahoo! moet veel mensen ontslaan en services stopzetten om nog goed te kunnen opereren. Google bleef lange tijd veel bespaard, maar 's werelds populairste zoekmachine krijgt nu ook te maken met de kredietcrisis. Vooralsnog zijn voor Yahoo! de klappen het hardst.

Yahoo! sluit Nederlands kantoor
Yahoo! heeft geen kantoor meer in Nederland. De impact van de enorme verliezen en de daling van de aandelen van Yahoo! heeft nu ook ons land bereikt. Per 1 januari 2009 zal Yahoo! deze Nederlandse divisie opdoeken. Door dit kantoor te sluiten, bespaart Yahoo! een hoop kosten. Voor de klanten van Yahoo! verloopt het adverteren overigens nog op dezelfde manier.

Google sluit LBRR-programma
Het Google LBRR-programma zal weinigen in Nederland iets zeggen. Het was een service van Google die mensen geld bood als ze een bezoekje aan een plaatselijk bedrijf brachten, daar contactgegevens vergaarden, wat foto's maakten en dit aan Google doorspeelden. Helaas heeft het zoveelste initiatief uit Google Labs ook last van de kredietcrisis en past dit niet binnen de strategie van Google om exorbitante uitgaven te verminderen.

Het is inmiddels een bekend verschijnsel: Google en Yahoo! hebben problemen. En zoals altijd bij de twee zoekmachines, zijn de gevolgen heftiger voor Yahoo! dan voor Google.

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Yahoo! en Google krimpen in

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Social Media

REAN® en het REAN® logo zijn door Traffic Builders B.V. geregistreerde merken. Het REAN®-model en REAN®-framework zijn door Traffic Builders B.V. ontwikkelde en beschermde modellen (hierna te noemen: “het werk”). Het kopiëren, distribueren, vertonen en uitvoeren van het werk en afgeleide werken is toegestaan op voorwaarde van het vermelden van de oorspronkelijke auteur (Wolter Tjeenk Willink, Traffic Builders B.V., met hyperlinkverwijzing naar www.traffic-builders.com), doch uitsluitend voor niet-commerciële doeleinden en onder een identieke licentie, overeenkomstig de CC BY-NC-SA 3.0 NL licentie. Zie voor meer informatie https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/nl/